resim
Luiz Gustavo Dias
Takım:-
Mevki:Ön Libero
Yaş:37
Boy:1.87
Uyruk:Brezilya
  • 303
    derbide oynamama ihtimali gittikçe artan fenerbahçeli futbolcu.

    (bkz: #3091161)

    gustavo'nun başlığında biraz da 6 şubat 2021 fenerbahçe galatasaray maçı hakkında bir yazı olacak.

    kendisinin oynamaması durumunda akla ilk orta alanda üstünlüğü ele geçireceğimiz fikri geliyor. fakat bana kalırsa bek oyuncularımızın ve onyekuru'nun baskınlığı ve dolayısıyla kanatlarda üstünlüğü ele geçirme şansımız daha yüksek. çünkü gustavo'nun kanatlara yardıma gelmesiyle mert hakan yandaş ile ozan tufan'ın yardıma gelmesi arasında dağlar kadar fark var.

    her ne olursa olsun fenerbahçe orta sahayı bize vermek istemeyecektir ve orta alanı kalabalık tutabilmenin alternatif yollarını arayacaktır. birkaç yerde erol bulut'un lemos'u antrenmanlarda ön libero olarak denediği söylendi. bence deneme olarak kalmış ve rafa kalkmıştır bu eğer gerçekse bile. ama bu fenerbahçe'nin kağıt üzerinde mhy, ozan ve sosa (mesut) üçlüsünden memnun olmadığını ve alternatif bir çözüm aradığını gösteriyor. belki caner erkin'i bile orta alanda denemeye kalkabilirler. bir şekilde gustavo kadar etkili olmasa dahi orta sahaya takviye kuvvet getireceklerdir.

    fakat böyle bir durumda bu getirdiği oyuncu(lar)ın kanat savunmasına katkısı sınırlı olacaktır. gustavo çok daha akıllı savunma yapıyordu. 6 şubat 2021 fenerbahçe galatasaray maçında ben fenerbahçe'nin ya ilk yarıda ya da ikinci yarıda abuk bir deneme yapacağını düşünüyorum. caner'in merkez orta saha veya sağ kanatta sangare'nin önünde denenmesi gibi, lemos'un ön libero oynaması gibi. örnek senaryolar çoğaltılabilir. ama ben gustavo'nun yokluğunun erol bulut'un zihninde paniğe yol açacağını ve kuşku yaratacak bir kadro müdahalesi yapacağını düşünüyorum.

    ayrıca şunu da söyleyeyim, gustavo'nun yokluğu mesut özil'in süresinden çalar bu maç özelinde. olabildiğince geç girecektir maça tahminimce. ilk 11'de veya 0-0 giden maçın ikinci yarısına başlayan kadrosunda mesut'u görmek benim için sürpriz olur. ama eğer böyle bir şey denerse fenerbahçe için geri tepeceğini düşünüyorum. böyle bir durumda erol bulut daha yüksek sesle sorgulanabilir.

    tüm bunları sayıyorum, umarım "kuyt gol" tarzı bir maç yaşamayız. gözümün önünde kornerden sangare'nin saçma bir kafa golüyle maçı zora soktuğumuz tüm bu maç önü tahminlerinin çöpe gittiği senaryolar dönüp duruyor. evlerden ırak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın