resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 5735
    bu sezon attığı 11 golün 4 tanesi penaltı olan futbolcu. 1 tanesi de seken top. attığı kalan 6 golden sadece 1 ya da 2 tanesi maharet gerektiren goller. sayısal anlamda yetersiz bir istatistik. özellikle birkaç maç dışında oyun içi katkı vermeyen diagne gibi bir futbolcu üzerinden değerlendirildiğinde. eğer oyun içi katılımı yüksek bir "pivot santrafor" olsaydı, tatmin edici bir istatistik olabilirdi ama oynadığı futbol itibariyle rakamlar yeterli değil. eren derdiyok 2018-2019 sezonunda 18 maçta 10 gol atmıştı ve penaltı sayısı daha azdı(2 tane). eren derdiyok golcü mü, ya da iyi bir futbolcu mu? eren'den memnun muyduk?
    futbolcuları sadece attıkları goller üzerinden değerlendirmek işe yaramaz bir tutum, gerçekdışı.

    diagne'nin karakter anlamında sıkıntıları olduğunu ise düşünmüyorum. işini yapmaya çalışan, özverili bir bir sporcu olduğunu düşünüyorum. 17 ocak 2021 beşiktaş galatasaray maçına kadar galatasaray'da kırmızı kart görmedi. falcao, belhanda gibi birçok futbolcudan daha bilinçli ve işine saygı duyan bir futbolcu. galatasaray'ı sevdiğini de düşünüyorum, herhangi bir saygısızlığı da olmadı fakat iş oynadığı futbola gelince yeterliliği tartışılır bir performans ortaya çıkıyor(bence tartışılmaz da taraftar tartışıyor). tüm bunlardan yola çıkarsak diagne galatasaray için yeterli bir oyuncu değil ve gönderilmesi gerektiği kanaatindeyim ama devam ederse de elinden geleni yapacaktır. yeter mi?
    yetmez ama başka çaremiz yok. alabileceğimiz kadar katkı almak zorundayız.
    2020 - 2021 sezonu ara transfer döneminde mustafa cengiz yönetiminin, yerine forvet transferi yapabileceğine inanmıyorum o yüzden babel'in yedeği olarak katkı vermesi en iyi seçenek gibi duruyor. hiç yoktan iyidir.

    futbolculuğu ile ilgili teknik anlamda bir şey yazmadım ama daha önce yazmıştım.
    (bkz: #2997611)
    ne yazık ki bizi diagne ile bir arada tutan şey performansı değil, yıllardır kendisinin pozisyonuna santrafor transfer edemememizdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın