resim
Burak Elmas
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 399
    açıkçası biraz düşününce; galatasaray'dan maaş alması hiç sorun değil. karşılığını verdiği sürece. kendisinin alacağı maaş anca taylan antalyalı eder (izmir'de bir firmanın orta doğu vp'si aylık 15 bin dolar civarı alıyor. kaç para alabilir ki ceo olarak?).galatasaray yıllık milyar dolarla oynamıyor, şunun şurasında şampiyonlar ligi vs her şey olsa dönen para anca 150 milyon euro falan. bu da anca bir iki fabrika üretimi demek. onun da maaşını biliyoruz türkiye'de.

    galatasaray'dan maaş almayan başkanlar yüzünden ffp 12 milyon euro ceza yedik, riva/florya sattık, 250 milyon euro net borca (total borç daha fazla tabiki ama bu karşılığı olmayan net borç) sahip olduk.
    ortaya para koyacağım diyenler sonra kulübe bilmem kaç yüz milyon borç katıp gitti.

    kısacası kendisi kulübü şirket gibi yönetecek (çünkü şirket olsak zaten iflas etmiştik), gerekli atılımları yapacak ve kötü yönettiği zaman da gidecekse (sonuçta para alan adam kötü yönetim gösterirken hala devam edemez) sıkıntı yok. fatih hocayla da arası iyi deniliyor (bilmiyorum).

    benim için başkanlık falan önemli değil, başkanlık makamı ne transfer yapar, ne finansı yönetir, ne sponsor bulur. bu yönetim kurulunun toplu işi. eğer altında doğru kişileri toplarsa ve bu kişiler iki ay sonra çekip gitmeyecekse hiç sıkıntı yok. hatta hayalim başkanlık makamı bu kadar göz önünde tutulmayan bir makam. bana göre başkanların sürekli hakem, tff, maç sonucu konuşmasına gerek yok.
    buna ek olarak; son 20 yılda belli kurumlara laf söyleyebilen tek kişi ünal aysal'dı. yani 20 yılda bir, ki o zamandan bugüne ülke daha rezil halde.
    o yüzden biz güçlü oldukça tff vs vız gelir. ama unutmayın; bugün bu kulübün devletle alakalı florya, kemerburgaz, galatasaray adası ve bankalar birliği işleri var. yani sürekli de elimizi masaya vuramayız.

    bence kendisinin yönetim kurulunda benim açımdan önemli olan iki nokta var;
    bir adet kasa olacak kişi lazım. bu kim olur bilmem ama malesef bu kulüp ortaya para koymadan yönetilmez. imkansiz. şu an kasa bomboş. ne kadar laf söylesek de dursun özbek bile bir çok krediye kendi kefil olmuştur ve hala içeride parası vardır. çünkü kulüp birileri para vermeden yönetilme noktasını, kendi kendini idare etmeyi çoktan geçmiştir.
    ikincisi de ali dürüst tarzı türk futbol işleyişinde deneyimli birine ihtiyaç var.

    onun dışında sağda solda duyulan listede oldukça iyi insanlar var. bu insanlar da boş yere isimlerini lekeleyecek bir harekete gireceklerini sanmıyorum. unutmayın ki bugün dursun özbek yönetimi ile bir olan kişileri çok iyi hatırlamıyoruz.

    edit: kendisi ile alakalı eski görüşüm böyleydi. hala belli şüphelerim var. ama bazı dostlarla tartıştıkça farkı şeyler düşünebiliyor insan ki asıl güzellik orada. hala misal muriqi zamanı gibi bir telefon gelirse ne yapacağını merak ederim ya da malum yerlerden gelecek aramalarda. unutmayın ki bu insanlar ne milyar dolarlık kişileri bir kaç ceza ile batırmış kişiler. ayrı konu kendisi beyaz yaka, belki daha cesur olur :)
    (bkz: burak elmas/#3010585)
App Store'dan indirin Google Play'den alın