resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 11579
    şut ve pas becerisi gerçekten düşük olan futbolcu. hele bazı maçlarda ekran karşısında kafayı yedirtiyor bu arkadaşımız bana. ama yine de istatistik önemlidir.

    bizim formamızı giymeye başladığı 17-18 sezonundan itibaren belhanda 123 maçta 22 gol atıp 25 asist yapmış. toplamda 47 gole doğrudan katkısı var.

    bugün bonservisine 14 milyon istenen irfan can kahveci isimli arkadaşın sadece başakşehir istatistiklerini paylaşalım. 16-17 sezonundan itibaren (belhanda'dan 1 sezon önce geldi başakşehire) başakşehir formasıyla 149 maça çıkan irfan ise bu 4,5 yıllık süreçte 19 gol atıp 16 asist yapmış. toplamda 35 gole katkı sağlamış.

    elbette bunlar sadece sayılar. birçok etmen söz konusu, biliyorum. gerek bu iki futbolcunun mevkileri aynı olsa bile rollerini farklılığı, forma giydikleri takımların felsefelerinin farklılığı vs vs diye oldukça uzatılabilir bu mevzu. ancak, yine de sayıların çok da yalancı olamayacağı gerçeğini yine de kabullenmeliyiz. sonuçta irfan can da yıllardır gözümüzün önünde oynayan, hepimizin bildiği bir futbolcu. bu sayıların irfan can hakkında yanlış bir negatif düşünceyi yansıttığını söyleyemeyiz. zira bu istatistikler, irfan can'ın kalitesine baktığımızda olağan istatistikler.

    iyi bir futbolcu irfan can, ama o kadar. kaliteli mi? elbette. belhanda'dan iyi mi? bakın, yukarıdaki istatiklerdeki üstünlüğe rağmen bu tartışılabilir çünkü her şey istatistik değildir. belki irfan iyidir, belki belhanda iyidir, bu konuşulabilir tartışılabilir. ama biz belhanda'yı (çoğu kez haklı olarak) yerin dibine gömerken, takımın seviyesine tek başına çok da yükseltemeyeceği ihtimali yüksek olan irfan can'ı biraz abartıyor muyuz sanki nedir?

    başta dediğim gibi, belhanda beni deli eder. onun yerine irfan can'ı görmeyi isterdim şahsen. ama gelgelelim, belhanda ve irfan can arasında çok büyük bir kalite farkı olduğuna inanmıyorum. hele hele 14 milyon gibi rakamlar inanılmaz mantık dışı. maksimum ederi 5-6 milyon irfan'ın. beni ekran başında deli eden belhanda kadar gol asist yapamayan irfan can için bu rakamların üstü soygundur, kazıktır. kimse kusura bakmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın