resim
Atalay Babacan
Takım:Ümraniyespor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:23
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 661
    çok doğru karar vererek 2020-2021 sezonunda adanaspor'a kiralık verdiğimiz oyuncu. çoğu kişi adanaspor'un kadro kalitesinin kötü olduğu için yanlış tercih olduğunu söylüyor fakat bence takım seçimi de doğruydu. daha iyi bir takımda kendine yer bulması çok zor olurdu.

    eğer kendisini kiraya vermeseydik, oynamadığı ki büyük ihtimal oynayamazdı, bir maç sonrasında altında onlarca entry görecektik. bunların çoğu da oynamadığı için teknik ekibe eleştiri şeklinde olacaktı. atalay örnek gösterilerek bartuğ'a git abi burada oynayamazsın denilecekti. peki atalay oynasaydı ne olacaktı? çok mu gelişecekti? sırf sahaya girdi diye kendisinde oluşması beklenen skillerden birden yüklenecek miydi? oynasaydı ne olacağı söyleyeyim, eğer 3 tam 90 dakika oynasaydı, 4. maça ilk 11 çıktığı zaman burada bile oynamaması ile ilgili onlarca entry olacaktı. genç yetiştirelim abi diyenler, bundan olmaz, bu fizikle futbolcu olunmaz diyeceklerdi. bunu nerden biliyorum? çünkü atalay şuanda adanaspor için bile yetersiz bir oyuncu. fenerbahçe'nin kiradan çağırdığı ismail yüksek bile şuan atalay'ın 1-2 gömlek üstünde bir oyuncu.

    peki şuan yetersiz ise yarın da yetersiz mi olacak? kesinlikle hayır. çocuğun bir kumaşının olduğu çok belli. bu kumaşı çıkartmak için de sürekli oynaması gerekir. sahada kaldıkça oyunu öğrendikçe bu potansiyelini gösterme umudu artar. şimdiye kadar alt yapılar çok yetersiz olduğu için futbolu da alt liglerde öğrenmesi gerekir. bizde oynamaya başlarsa teknik ekip istediği kadar arkasında olsun yine de bir süre sonra geri gitmeye başlar. özellikle tam olarak hazır olmayan takımlarda günah keçisi kendisi ilan edilir.

    peki avrupadaki oyuncular 20 yaşında yıldız oluyor da bizde niye olmuyor? çünkü alt yapılar çok yetersiz. ben türkiye'de yetişip de yurt dışına gider gitmez ilk 11 oyuncusu olan futbolcu görmedim henüz. en yeteneklimiz cengiz bile 6 ay kadroya giremedi. mustafa kapı yaşıtları a takımda süre bulurken kendisi henüz kadroya girmiş değil.

    bütün bu sebeplerden dolayı, genç oyuncuları destekliyoruz gibi gözüküp zarar vermeyelim. sırf birilerini eleştirmek için genç çocukları meze yapmayalım. bırakalım zamanını teknik ekip belirlesin. belki hiç birinden bir arda çıkmayacak ama biz böyle yaparak sabri'den aldığımız katkıyı alamadığımız yabancılara milyonlar veriyoruz. bırakın bazısı arda bazısı sabri bazısı emre çolak gibi olsun. rotasyon için bile 3-4 kişi koyabilsek bizim için kazanç olur. sadece çocukları rahat bırakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın