• 14
    öncelikle psikolog falan değilim ama birkaç bi şey yazmak istedim.
    öncelikle genç futbolcu fetişişti değilim, acun gibi takım yaşlı olucak abi diyen biri de değilim ama mevcut durumda genç futbolcunun ekonomik getirisi daha yüksek diye gençlere yönelmeliyiz fikrine sahibim.
    çocukları eleştirirsek kaybolurlar, ilk hatalarında yerden yere vururlar o yüzden bekleyelim falan gibi bi görüş var, çözüm olarak da yavaş yavaş ısıtıp oyuna sürme önerisi getiriliyor, katılmadığım nokta şu iki bunun için futbolcu bekletilmemeli.
    bu adamlar futbolcu, en azından 12 yaşından beri bu mesleğe karar verip bu doğrultuda çabalamış, muhtemelen 15 yaşından beri de mesleklerinin futbolculuk olduğu daha da bir ciddiyet kazanmıştır. bu adamların her türlü eleştiriye göre kendini hazırlaması lazım. bunu yapamayacaklarsa da futbolcu olmamaları lazım. acımasız bi düsünce mi bilmiyorum ama hayattan daha az acımasız olduguna eminim. bu çocukları fatih hoca psikolojik olarak hazır görmüyor ise bu da kendilerine yazar. galatasarayda futbolcu olmuşum, bilinirlik ve imkanlar güzel, bu rüya hiç bitmesin, süre gelirse kaçak dövişiyim, olumlu bi şey yapacak risk almayayım ama olumsuz da bi şey yapmayayım böylelikle kovulmam, gönderilmem, hayatıma devam ederim etliye sütlüye karışmıyım, sessiz sakince antrenmandan antrenmana gidip geliyim, sonra arkadasımla sahibinden-instagram-ps üçgeninde vakit geçiriyim hiç bitmesin bu masal mentalitesindeysen kusura bakma senden bi yol olmaz kardeşim. demagoji yapmak istemiyorum ama 15 yaşındaki berber çırağı insan içinde ustasından dayak yer, 22 yaşındaki yeni mezun patron hışmına uğrar, birinin de ay psikolojim bozuldu işimi yapamıyorum dediğini görmedim. senin arkanda dağ gibi fatih terim göriyim benim takımımı diye seni sahaya sürüyorsa üç beş akılsız ne yazar diye düşünmeyeceksin. düşünürsen de bizle olan ilişkin biter. bizim ülkenin geneli arabesk, haliyle futbolcuların da birçoğu arabesk oluyor. arabesk adamdan da futbolcu falan olmaz. örnek cafercan aksu. acı gördük, bize fırsat vermediler, okumadık yönlendiren olmadı falan dersen hatayı hep başkasında ararsan sen bilirsin kardeşim. bak bizim berber kadir abi var, kardeşim ben çok iyi oynuyodum ama sonra düşündüm, anama bacıma sövecekler bende o yüzden futbolcu olmadım der mesela. adam karakterine göre mesleğini seçmiş ne güzel. herkes nasıl zorluklara gögüs geriyorsa bu arkadaşlarda gerecek, olmuyorsa da kimse kimseyi oyalamasın.
    18 yaşında baba olmaya, otomobil sürmeye, ülkenin yöneticisini seçme hususunda oy kullanma hakkına sahip oluyosun bu ülkede, 21 yaşında silah ruhsatı alabiliyorsun silah. hocaya da ufak bi eleştirim, 25 yaşındaki taylanı ateşe atıcaksın hocam. 22 yaşındaki keremi de atıcaksın. baba yüreğin el vermiyor belli ki ama artık zorundayız. atacağız ki göreceğiz.
    şimdi gelelim bizim takıma. ali yavuz mesela. çok çok az oynadı ama süre almayı bence hak ediyor. çünkü aman konforum bozulmasın tarzında davranmadı bu cocuk. risk alarak futbolcu için doğru karakter yapısında olduğunu gösterdi. biraz daha süre veririz, yeteneği vs bizim takıma uygun mu değil diye karar veririz. ona göre de ya devam ya tamam. ama ali yavuz çok büyük bir tramva yaşamadıysa 1.ligin altına düşmez bu kafa yapısıyla. oynat hocam. aynısı kerem aktürkoğlu için de geçerli. dikine dikine gitti sorumluluk aldı. aynı şekilde biraz daha izlememiz lazım. oynat hocam. gelelim jesse. ne zaman oynatsak eli ayağına dolaşıyor. gönder hocam. tabi şunu da eklemek isterim, hoca babacanlığının yanı sıra bu çocukları da direkt ateşe atarsam ve yanarlarsa sirkülasyonu sağlayacak yeni gençler alacak imkan yok o yüzden daha temkinli olmak zorundayim diye düşünüyor da olabilir, ona da sözüm yok.
    velhasıl iş gençlerin kendisinde. imkanlar sonuna kadar açık. canla başla oynatacak kadar sevilmeye layık bir takımın parçası olmuşlar. hocaları fatih terim olmuş, takımda arda-riera-falcao gibi uluslararası isimler var, istese bi telefonla yusuf yazıcıyla çağlarla ozanla vs görüşebilirler. gençlere süre almaları için destek vermeliyiz, kimseyi linç etmemeliyiz ama unutmayalım ki ip kendi ellerinde. çalışıp eşikleri atlamak kendi ellerinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın