• 20
    oyuncuyu daha alırken satarsın ve biz alım işini iyi yapamadığımız için satamıyoruz aslında.

    1-) bunun temel sebebi oyuncuların maaşları ve takımımıza gelen neredeyse her oyuncu için referans oluyor bu yüksek maaşlar.

    2-) zamanında satmayı bir türlü öğrenemedik. 4 yıllık sözleşme imzaladığın bir oyuncudan mennunsan şayet, 2. senenin sonunda onunla masaya oturursun ve sözleşmesini 2 sene daha uzatırsın bu oyuncunun. uzatmaya yanaşmazsa oyuncu, istediği takıma bonservis ücretini getirmek şartıyla gidebilir, yolu açık olsun.

    luyindama ve marcao'nun henüz satılmamış ya da kendileriyle sözleşme imzalanmamış olması büyük fiyaskodur bu yüzden.

    3-) yaş kriterlerini benimsemiyoruz. yıldız da olsa 28'ini geçmiş bir futbolcuyla şartlar ne olursa olsun opsiyonlu sözleşme imzalak gerekli ama biz bunu da yapmıyor, 30+ yaşındaki babel ya da falcao gibi futbolculara emekli ikramiyeleri veriyoruz.

    4-) serbest kalma maddeleri koymuyoruz. peki koysak ne olur? futbolcu kıymetini/değerini bilir. ben gerekli yükselişi yaparsam şayet x milyona premier lige gidebilirim diye düşünür ve bir motivasyonu olur. yine futbolcu özelinde "muslera 40'tan aşağı gidemez, kepa bile 80'e gitti" diyebildik zamanında ya da bir ara marcao'ya aynı şekilde yaklaştık 30'dan aşağıya satmıyorduk maşallah. adamların 15-20 arası bir çıkış ücretleri olsaydı, belki de bugün kendilerinden ciddi miktarlar kazanmış olacaktık ama tabii ki kazanamadık.

    özetle futbolcu satışı futbolcuyu alırken gerçekleşir. yoksa yılda 4 milyon euro civarı para kazanan feghouli'yi ya da belhanda'yı jorge mendes bile satamaz bir yere, satın alacak insanlar salak değil o kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın