• 1
    (bkz: yabancı futbolcu hayranlığı)ndan çok da farklı değildir. avrupa kupalarında başarılı olmak isteyen takımların eksik yerlerini doldurması gerekir. bu kalitedeki oyuncu türk de olabilir yabancı da. hangisi işine geliyorsa, hangisi hesabına uyarsa onu alırsın. ille de türk oyuncu diye tutturmanın mantığı yoktur. gelişmiş dünyada bilinen atletico bilbao dışında ille de kendi memleketimin futbolcusu diye ısrar eden yok zaten. atletico'nun hali de ortada, sıradan bir takım. bir çoğumuz atletico'lardan madrid yerine bilbao çıksın isterdi sanırım. transfer konusunda saçmalıklar yapılmadıkça, türk oyuncuların önü kesiliyor, yabancı transferi yapılmasın demek mantıksızdır.

    türk oyuncuların yurt dışına transferi bir yetenek sorunu değil, pazarlama sorunudur.

    avrupaya transfer olanlardan tugay kerimoğlu, nihat kahveci, hakan şükür, arif erdem, fatih akyel, emre belözoğlu, okan buruk, tuncay şanlı, gökdeniz karadeniz, fatih tekke gibi, tanınan oyuncular içinde başarılı olanlar da oldu, başarısız olanlar da. ama sadece türkiye'de tanınan caner erkin, sinan kaloğlu, çağdaş atan gibi oyuncular da gittiler yurt dışına. ille de liglerinde şampiyonluğa oynayan takımda mı olmak gerekir. profesyonel futbolcu, geleceğini de düşünerek işine gelen takımda oynayabilir.
    futbol ırkla, pasaportla oynanan bir şey olmadığına göre türk olsun, yabancı olsun demenin izahı yok. tıpkı milli takım hocası seçiminde olduğu gibi. önemli olan beceridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın