• 2
    galatasaray’ın olmazsa olmaz bir şekilde aktiflerini büyütür tarafta pozisyon alması gereken durum.

    işi çok kompleks hale getirmeye gerek yok. fiyat dediğiniz şey arz ve talebe göre belirlenir, bunu sokaktan geçen her insan bilir ama çoğu kişi nasıl uygulaması gerektiğini anlamaz.

    futbol ekonomisinde kaliteli bir futbolcuyu talep azken alırsanız, talep yükseldiğinde arzı da kısıtlıysa kar etme şansınız olur. başakşehir’in irfancan transferinde yaptığı budur. galatasaray da bunu yapmak zorundadır, artık “kar edilen” tarafta olmaya gücü yoktur.

    irfancan’ın içsel değerini daha yüksek kılabilecek tek şey, parası olan avrupa kulüplerine göre daha erken talep ediyor olma şansınızdır. çünkü bulunduğu mevki arzı yüksek bir mevkidir.

    bir diğer büyük sorun ise 33-35 yaşındaki eski yıldızlar. bunların hem arzı yüksektir, hem de talebi düşüktür. ve bu olumsuzluk gün geçtikçe artacaktır. öte yandan tabiri caizse size yeteneklerinin “posası” kalmıştır. bu bir lüks harcamasıdır, aktifi pasifi önemsemeyecek kadar zenginler yaparsa önemsizdir. ama fakirler yapıyorsa duygusal bir hezeyandır. aslında mental sorunlarınız nedeniyle kendinizi olduğunuzdan daha üst mevkide göstermek için yapıyorsunuzdur. yapmaya devam ederseniz çöküşünüzü hızlandırmaktan başka bir işe yaramaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın