resim
Mert Hakan Yandaş
Takım:Fenerbahçe
Mevki:On Numara
Yaş:29
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 1317
    14 ocak 2021 fenerbahçe kasımpaşa maçı'ndan 1 gün sonra, yaptığı "kasten tekme"si fb tarafından aşağıdaki açıklama ile savunulan futbolcu.

    https://twitter.com/...068217167933440?s=20

    maçın bitiş düdüğüyle birlikte fb'li medya ve silahşörleri aytaç kara da kırmızı görmeliydi demeye başladılar. fb'nin bu açıklamasından sonraysa aytaç kara'nın yaptığını kendi lehlerine kullanmaya çalışıp serdar aziz'in cezasını kaldırma derdine düştüler.

    aytaç kara bilerek yapmıştır ya da yapmamıştır. iki taraf için de bir karar veremeyiz o pozisyonda. çünkü bu "niyet okuma" olur. niyet okunarak da kesin hükme varamazsın ve bir hükme varamadığın içinse ilgili taraflarla ilgili kararları bununla etkileyemezsin. normalde etkileyememesi gerekir. burası türkiye.

    o pozisyonda;
    aytaç kara -------------> niyeti hala okunmaya çalışılıyor. doğal olarak fb'liler niyeti "kasten" şeklinde savunuyor.
    mert hakan yandaş ---> yaptığı hareket "kasten"dir. tartışmaya kapalıdır. niyeti de apaçık ortadadır. kimse de inkar etmiyor bunu. %100 herkes bunu kabul ediyor.

    mert hakan yandaş'ın hareketi, kasten adama futbol dışı tekme atmaktır. öyle 1 maçla geçiştirilecek bir şey değildir. hafifletici etkenler en üstten verilmesini engeller ama en alt seviye 3 maç ise onu 1'e indiremezsin.

    bu maçta aytaç kara'ya kart çıkmamasının nedeni ise hakemlerin niyet okumamasıdır.

    belhanda rakibin gazına gelip tepki verince "ee kendisine hakim olacak. olmayınca da cezasını çekecek." diye savunanlar şimdi mert hakan yandaş'ı deli gibi savunuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın