resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 5479
    bu sevimli arkadaşı izlerken bir durumu farkettim; bazı şeyler futbolcunun elinde değil, her insanın bir kas ve iskelet yapısı farklı. iyi şut atan, bilekleri yumuşak, süratli, iyi çalım atan.... bunların çoğu doğuştan senin vücut yapınla alakalı avantajlar. diagne'yi top sürerken, çalım atmaya çalışırken izliyorum, izlerken ben bile yoruluyorum çünkü elinde değil. vücut yapısı bu işlere müsait değil. iri olmasından bahsetmiyorum, bazısı iri ama kıvrak olabiliyor. bu arkadaşın iri ama hantal bir vücut yapısı var. (o boyla hava topu alamaması, her temasta yerlerde sürünmesi kendi kabahati, bunları savunmuyorum)
    mesela belhanda ve ceyhun gülselam. kariyer olarak yanyana bile gelemezler ama ceyhun'daki düzgün şut yeteneği belhanda'da yok. bunlarınkide vücut yapısıyla alakalı. çalışarak biraz geliştirebilirsin o kadar. mesela prekazi, o tahta bacakla mermi gibi bir şutlar çıkarırdı.
    diagne sadece gol atarsa sevileceğini düşünüyor, bu yüzden bencil. g.birliği maçında penaltıda topu babel'e verirken yüz ifadesindende iyice emin oldumki o iri bedenin içinde küçücük bir çocuk yaşıyor. arda'nın ve babel'in gülmesi/alkışlaması onun çocuk ruhunu okşadı. zorla almaya çalışsalar topu, rize maçı/sinan gümüş'le yaşadıkları yaşanırdı. (2018/2019)
App Store'dan indirin Google Play'den alın