• 4
    sözlük' te, futbolculara değer biçmede ciddi yanılgılar olduğunu düşünüyorum. tabii, futbolcuyu teknik direktör ya da scout gözüyle izlemediğimiz için çoğumuz için geçerli bu durum. gerek de yok açıkçası böyle bakmaya. kendimizi transfer etmek isteğimiz oyuncunun kulübünün yetkilisinin yerine koyarsak çoğu yanılgı ortadan kalkar.
    şimdi galatasaray' ın, meksika liginin şampiyonluğa oynayan takımlarının birinden bir ortasaha oyuncusu transfer etmek istediğini düşünün. bu oyuncu iki sene önce küme düşmüş takımından gelmiş olsun ve bir sene forma şansı bulamasın geldiği takımda. ikinci sezon eline geçen fırsatı iyi değerlendirip asıl mevkisinin dışında bir pozisyonda yarım sezon iyi futbol oynayınca bizim scout'ların dikkatini çekiyor ve kulübüne transfer teklifinde bulunuyoruz. cevap: 8 mil. euro. oyuncunun yaşı: 26. sözlük' te oyuncunun başlığı altında neler yazılacağını tahmin etmek zor değil.
    peki, şimdi sevilla' dan taylan' a teklif olduğunu düşünün. siz de galatasaray' ın yöneticisisiniz. cevabınız ne olur?
    irfan can için geçen 7-8 milyon euru' ları, buna itiraz edip, 4-5 yeter, diyenleri görünce şaşırıyorum. bence de değeri 12-14 civarı. tabii bu da bir yanılgı olabilir. neticede ben de profesyonel gözle bakmıyorum ve oyuncunun aldığı teklifleri de bilmiyorum. ancak günümüz piyasasında 7-8 milyon euro gibi fiyatlar biraz kıpırdanan hemen her oyuncu için geçerli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın