resim
Mesut Özil
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 1433
    real madrid'de 10 numara giymiş futbolcu. evet evet real madridde (bkz: on numara) giymiş ve hakkını da baya vermiştir kendisi. daha sonra arsenal'de de 10 numara giymiştir. hatta alman milli takımında da 10 numara giymiştir.
    --- alıntı ---
    https://www.transfermarkt.com.tr/...ummern/spieler/35664
    --- alıntı ---
    milli takım seçimi esnasında "almanya'da doğup büyüdüm, alman olarak hissediyorum" kıvamında resti çekmiş ve alman milli takımıyla dünya kupası kazanmıştır. gerçekten inanılmaz yetenekli ve inanılmaz bir kariyeri var. o gün bizim milli takımımızı seçmemesine saygı duymuştum. fakat o günlerde bütün türk futbol kamuoyunda tercihinden dolayı hain ilan edilmişti. eminim ki bizim milli takımı seçse; gamsız, isteksiz, ruhsuz... v.b. yakıştırmalara maruz kalacaktı. bugünlerde hakan çalhanoğlu örneğinde tam ters durumu canlı canlı yaşıyoruz. bu yetenekler mükemmel bir sistemin içerisinde işlenebiliyor bizde ise neyin ne olduğu çokta belli değil zaten. neyse konumuza dönersek, o gün hain ilan edilen mesut özil hatta alman milli takımından kovulunca soluğu sarayda almıştı. bir anda inanılmaz türk milliyetçisisi olduğunu falan anlatışlarına şahit olduk. biz zaten zorda kalana kucak açmayı severiz ama almanım demiştin hemen herkes unuttu.
    kendisini oynadığı dönemde izlemek inanılmaz zevkliydi. sırf onu izlemek için ekranın karşısına kuruluyordum. bazen zidane'ı seyrediyormuşum gibi hissediyordum üst düzey oynadığı dönemlerde.
    bugünlerde adı fenerle geçiyor büyük ihtimalle de bu transfer eninde sonunda gerçekleşecek. kendisi çok beğendiğim bir futbolcu umarım fener'de başarılı olur ama fener başarılı olamaz.
    2019-2020 sezonunda 20 küsür maça çıkmış çokta iyi görüntü vermemişti. yaklaşık 1 senedir de maça çıkmamış. yan gelip yatayım, sözleşmem bitene kadar paramı alayım modunda bugüne gelmiştir. ben kendi adıma (bkz: radamel falcao garcia zarate) transferinden sonra payımı aldım ve bu tarz transferlere temkinli yaklaşmakta fayda olduğunu düşünüyorum. ama mesut hiçbir zaman çöp değildir, her ne kadar fenere gitme ihtimali olsada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın