resim
Mbaye Diagne
Takım:NEOM SC
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 5383
    bu başlık altında sevgili dostlarımızın görüşlerine elbette saygı duyuyorum ancak açıkçası salt gol sayısı üzerinden yapılan değerlendirmelere katılmadığımı da belirtmem gerekiyor.

    şöyle ki; entry tarihi itibariyle 2020-2021 sezonunda attığı 8 golün 4’ü penaltı vuruşundan gelmiş. penaltıları dışarıda bıraktığımızda galatasaray takımının forvetinin 13 maçta 4 gol atması istatistiki olarak çok başarılı şeklinde değerlendirilemez.

    diğer yandan diagne özelinde asıl eleştiri konusu takım oyununa olan katkısı ve etkisi. kendisi maç içerisinde çok kaybolan bir oyun stiline sahip. çoğu zaman o istek, arzu, hırs ve mücadeleyi ne takıma ne de taraftara geçiremiyor. hocanın tabiriyle istenen “dominant santrafor” değil.

    takımımızın başarılı olduğu dönemlerde hep dominant santraforlar izledik. hakan şükür, ümit karan, necati ateş, elmander, drogba ve gomis. buna karşın gol sayılarına rağmen burak, jardel gibi önemli golcüler bile zaman zaman taraftar bazında diğerleri kadar rağbet görmedi.

    mesela bugün halen daha yeni bir elmander aramamızın sebebi onun oyuna olan etkisi midir yoksa gol sayısı mı? elbetteki hakim görüş oyuna olan katkısıdır.
    bu nedenle diagne’nin bu haliyle oyun yapımıza uygun olmadığını, başka bir oyun oynamamıza imkan vermediğini düşünsem de futbolcunun değerini düşürmemek adına bu hususların basın önünde ulu orta dillendirilmemesi gerektiğini düşünenlerdenim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın