• 7
    türkiye'de olmayan ve hiçbir zaman da olmayacak olandır. bir taraftar grubu düşünün ki, deteklediği kulübün her branşta maçına gitmeye çalışıyor. bu noktada hiçbir lafım yok. olması gereken de budur. ancak, gittiği her maçta futbol üzerinden takımı desteklerse işte orada "dur" derim.

    basketbol oynanış itibariyle, futboldan çok hızlı ve de çok farklı bir spor. futbol maçında olduğu gibi dakikalarca bir tezahüratı dön dolaş söyleyemezsin. 1 dakika içinde top 3-4 kere el değiştirebilir ve top rakipteyken sen var ya sen söylersen savunma uyur ve sayıyı yersin. ya da bir avrupa kupası maçında*"ne beşiktaş, ne fener, ne de trabzon" veya "koyalım fenere koyalım kartala" dersen saçmalığın daniskası olur. nba seyrediyoruz hepimiz. adamlar sadece bir defence kelimesiyle savunmada takım destekliyorlar. hücumda, atılan sayıyı ya da yapılan güzel harketleri alkışlamak ve de savunmada, ıslık ve uğultu ile salonu rakibin tepesine yıkmak yeterli basketbol için. uzun soluklu tezahüratlara gerek yok.

    "basketbol maçına futbol seyircisi gelmesin" deniyor basketbolseverlerce. çoğu zaman destekliyorum; adam giyiyor futbol formasını geliyor maça ve "ayağa, ayağa, bütün stad ayağa" diye bağırıyor. daha nerede olduğunu bilmiyor... gelmesin demek abes belki, gelsin ama nasıl davranacağını bir araştırsın. burada forma konusu polemik yaratabilir. yaratmasın, nasıl futbol maçına giderken futbol forması giyiyorsak, basketbol maçına da basketbol forması giyebilmeliyiz. ya da hiç olmadı sarı-kırmızı bir t-shirt, ama kesinlikle futbol forması değil. "her maça ayrı forma mı alacağız?" diyenler olabilir. her sene bir tane futbol forması alacağımıza bir sene de basketbol forması alabiliriz. 5 şubat 2010 galatasaray ekaterinburg bayan basketbol maçında bir seyircinin üzerinde gördüm ve çok hoşuma gitti. hatta erkek olmasına rağmen sırtına ışıl yazdırmıştı. demek ki, isteyince oluyor.

    renklerine aşık olduğu kulübü desteklemek çok güzel bir davranış. her branşın desteğe ihtiyacı var. ama her branş da futbol değil. bugün artık her bilgi elimizin altında. televizyonlarda her türlü spor müsabakası gösteriliyor. biraz bakıp, takip etmek yeterli, hangi maçta nasıl davranılması gerektiğini anlamak için. sonra gider tenis maçında meşale yakarız böyle. allahtan bilardo şubemiz yok da, gidip orayı da ayağa kaldırmıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın