• 4187
    kendimi bildim bileli iş hayatının içindeyim . ticaret öğreneyim diye haftasonları pederin dükkanın önünde sakız da sattım , koli taşıdım , yaşça büyüklerimle fiyat ve ödeme pazarlığı yaptım . yeri geldi ürünümü tamir ettim , döşeme tesisat yaptım boyaya bulandım kredi çektim risk yönetimi nedir kimsenin öğretmesini beklemeden öğrendim. konforum yerindeyken dahi üniversite okurken part time çalıştım .tüm bu tecrübeleri edinirken her gelir , sosyal sınıf, din, mezhep v.s grubundan patron , yönetici ve işverenle tanıştım sohbet ettim herkes kendince acı tatlı birşeyler öğretti bana .ama genelleyecek olursam hepsinden öğrendiğim yegane şey güvenilirlik .tekrar yazıyorum güvenilirlik. güvenirliği parayla satın alamazsınız bir günde oluşturamazsınız.kimsenin de size güvenmesini isteyemezsiniz bu güven duygusu ancak zamanla sözünüze sadakatinizin karşı tarafta intiba uyandırması ile gercekleşir. dediğim gibi başlarda senetinizi ,çekinizi kabul etmeyen firmalar o güven duygusu oluştuğunda size açık hesapla dahi ticaret yapmak için işyerinize kahveye gelir .maalesef bugün geldiğimiz bu noktada iş hayatında da hatrı sayılır bir patron olan mustafa cengiz ve ekip arkadaşları bu güven duygusunu kaybetmiştir .niyetim itibara suikast değil keza bu yerle yeksan olan güveni yeniden inşa etmek yine kendi ellerindedir.

    elimden geldiğince her platformda kendisini savundum.3 aylık yazarlık geçmişimde oftsayta boğulan tek entrym mustafa cengiz başlığında . hep sukunette fayda var yangın bize zarar dedim ama sanırım yol yakınken galatasaray'ımız daha fazla zarar görmeden yol ayrımı en doğru seçenek.

    geldiği günden bu yana kimsenin haddinden fazla beklentisi olmadı bilakis taraftar desteğini alan bu güçle liseli zombilere meydan okuyan yegane başkan olabilir kendisi. ne ali koç gibi dev firmalarını kulübe heba et dedik ,ne ünal aysal gibi takıma çilek getir dedik( radamel falcao garcia konusunda aklımıza düşüren yine yönetimdir kendi zaafiyetleriydi) ne de rahmetli efsane başkan bekir çınar gibi borçları üzerine al intihar et dedik .zikrettigim isimlerin yaptıkları doğrudur yanlıştır tartışmıyorum subjektir fakat yöneticilik kimse kusura bakmasın herkesin cesaret edemeyeceği kararları almak demektir. ben bu yönetim kabiliyetinden oldukça uzak görüyorum kendilerini. pandemi sürecinde küçücük dükkanında işçileri açıkta kalmasın diye eşinin altınlarını satan torna tesviye ustasıda gördü bu gözler , iki ay çekler gecikti diye bayiilerine ihbarname çeken dev holdinglerde. yıllarca arkasından rahmet okutanda olacak binbir ah ile anılacak olanda bu herkesin kendi elinde .

    yazmayayım diye kendimi çok durdurdum ama beyhude yere tam anlamıyla ihtiyaç dahi degilken , maaliyetli bir oyuncu iken mutlaka alınmalı demiyorum ama geçmiş tecrübelere dayanarak alamayacağınız yada alınsa dahi (konuşulan tekliflere dayanarak) zarar edeceğimiz irfancan kahveci ismiyle oyalamayın lütfen ne bizi ne fatih terimi .aytaç kara gibi isimlere bile razı olmuşken açıklayın alabildiklerinizi yolumuza bakalım.

    sonrasında her anlamda mayıslar bizimdir inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın