resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2023
    değerinin altında satılmasına ben de karşıyım ama güncel durumda satış listesinde ilk sırada olması aşağıdaki sebeplerden ötürü mantıklı olan stoper.

    1. 8,5 milyon euro'ya alındı. son dönemde diagne ile beraber bu kadar fazla bonservis ücreti ödenen bir oyuncu hatırlamıyorum ki kendisi fernando'dan gelen para ile opsiyonu kullanılarak alınmıştı. şu finansal ortamda böyle bir oyuncuya yapılan yatırımdan bonservis kazanamamak bence akılsızlık olur, realist olmak gerek para lazım. ayrıca bence biraz da geliştirici kulüp olmakta da yarar var, buradan kastım doğru oyuncuya yatırım yapıp ondan kulüpteki süre boyunca faydalanıp kar ile satabilmek. biraz daha geç kalırsak yaşı vb. dolayı satamama, bedavaya elden kaçırma, yüklü sözleşme ile uzatma gibi olumsuz senaryolar ortaya çıkabilir.

    2. takviye yapmamız gerek ve şu an ffp'den dolayı bütçemiz 1 milyon euro. şu an takımdaki elle tutulur bonservis ücreti kazandıracak futbolcu sayısı bir elin parmakları kadar ve luyindama bunlardan biri. stoperde marcao'nun daha genç olması, daha unique bir oyuncu olması, oynamaya çalıştığımız oyuna daha uygun olması ve ilerleyen dönemde rekor bir fiyata satabilme imkanımızın çok daha fazla olması sebebiyle şimdilik takımda kalması gerek diye düşünüyorum. ayrıca donk+marcao da çok kötü gözükmüyor ki luyindama giderse elle tutulur bir stoper de alınır.

    3. sakatlık ve disiplinsizlik durumları. açıkçası her milli takımdan sakat dönen ve dönüşü uzun süren bir oyuncu luyindama. geçtiğimiz sezon şampiyon olamamamızın gözardı edilen sebeplerinden biri de luyindamadan faydalanamamak olduğunu düşünüyorum. bu riski almak yerine daha istikrarlı forma giyebilen bir oyuncu tercihim olur. ilaveten sezon başı bir hazırlık maçına geç kalmıştı ve fatih hoca bunu not etmiştir diye düşünüyorum, kendisine yüklü bir yatırım yapılmamış olsaydı bir yaptırım gelirdi bence.

    sözün özü, devre arasında biri satılacaksa bu oyuncu bence luyindama olmalı. ama sudan ucuza değil tabi ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın