resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 11409
    geldiğinden beri bir kısmın yere vurduğu bir kısmında göklere çıkardığı adam.

    kimisi son 3 senede 2 şampiyonluk görmüş, asistin asistini yapmış şeklinde kendisini haklı çıkarma uğraşında. kimisi de genel olarak pas hatalarını, saçma kırmızı kartlarını ve ''ruhsuz futbolunu'' eleştirerek kendini haklı çıkarma uğraşında.

    belhanda'ya bakışım sürekli %50 şeklinde oldu. yani kimi zaman sevdim kimi zaman nefret ettim. ulan dedim bu adamla olmuyor bunsuzda olmuyor.

    gördüğü gereksiz kartları, taraftarla ağız dalaşını, pas hatalarını sineye çektim hadi aslanım yırt artık şu kefeni dedim.
    ama 5 ocak 2021 konyaspor galatasaray maçında gördüm ki belhanda kendisine inanan bir takım galatasaray taraftarı (ben de dahilim, dahildim) kendisine inanmıyor.

    bu adam için; ''kendi pozisyonu değil, 10 numara giyiyor ama normalde mevki 8 numara oynuyor, hatta 8 de değil 8,5 numara pozisyonunda oynuyor. ya siz ne diyosunuz belhanda asistin asistini yapıyor. tabi siz belhanda'yı başka sebepler yüzünden eleştirdiğiniz için adamın attığı muhteşem pasları görmüyorsunuz.'' diyen bir kitle vardı. hala varlar mı merak ediyorum ? bir şeyler açıklamaya çalışıcam.

    öncelikle ne kadar maç izliyosunuz maç izlerken nerelere dikkat ediyosunuz orasını bilmem. futbolla ne kadar alakadarsınız zerre umurumda değil. ama ben ilk defa sizden ''asistin asisti'' tabirini duyuyorum. bana bunu açıklar mısınız ? belki benim futbol cahilliğimdir. belki böyle bi terim vardır ben bilmiyorumdur. lütfen gerçekten bu konuda bana yardımcı olun.

    kendi pozisyonu değil makul bir sebep haklı çıkarmak için. defansı forvete koyarsın kötü oynar, sol beke koyarsın kötü oynar. doğru ama bana bir söyler misiniz belhanda kaç numara oynuyor ? sizin tabirinizle 10 numara giyiyor ama 8 numara oynuyor. tamam 8 diyelim. ama biz bu adamda giydiği forma numarasına takılmadık ki. bu adamın ruhsuz futboluna takıldık. isterse 6 giysin isterse 85 giysin. ama gelip de bu adam aslında 8 numara ama fatih hocam 10 numara oynatıyo demeyin. o zaman bu hocanın suçudur derim ben 4 senedir adamın mevkisini bulamadığı için. çünkü eğer öyle diyosanız ufak bi hatırlatma: ömer bayram sol bekten devşirme orta saha oldu, donk dos'tan devşirme def oldu. taylan oos'den devşirme gö veya dos oldu. linnes bile zaman zaman sol bek oynadı. ee bu adamların durumu farklı mı belhanda'dan.

    çok kaliteli bi ayağı var çok ince görebiliyor çok güzel ara pası atıyor doğru bunlara kabulum diyecek hiç bir şeyim yok. ama bunları yapabilecek potansiyel varken yapmayıp üstüne üstlük bide kafasına göre oynayan, disiplinsiz hareket eden takımı zor duruma sokan bir futbolcu bırakında eleştirilsin. belhanda'ya tanınan kota hiç bir galatasaray futbolcusuna tanınmadı. belhanda'nın başlığına yazıcağım aklıma gelmezdi ama artık bazı şeyleri görmenin, iyiye iyi kötüye kötü demenin zamanı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın