resim
Mesut Özil
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 1363
    son derece yetenekli oyuncu.

    hey gidi günler. kendisini ilk izlediğim zamanı hatırlarım. onun yaşı kaçtı, benimki kaçtı hatırlamıyorum ama liseye gidiyordum işte. bir milli takım maçıydı o maç * ve ilk izlenimim, "bu kadar abartılan mesut bu muymuş" oldu. çünkü bildiğin 1 m2 alan içinde top oynuyordu adam ama medya öve öve bitiremiyordu. sanırım o günlerde hangi milli takımı seçecek muhabbeti yüzünden bu kadar gündemdeydi. sonra adam koptu gitti, real madrid falan yaptı tabii. almanya ile kazandığı kupalar, falan fişmekan işte.

    kariyerinde kendisinden verim alabilen teknik direktörlerle çalıştığında gayet de döktürdü. çünkü mesut'u artık herkes biliyordur; adam mücadele etmiyor net şekilde. bu tip bir adamdan verim alacaksan takım düzenini ona göre, bir şekilde, dizayn etmelisin. yetenekli, bu yeteneklerinin farkında, ne yapıp ne yapamayacağını biliyor ve oyuyor / oynatıyor. artı yönlerini kullanman lazım. bu yetenekteki adamı da zor bulursun açık konuşmak gerekirse.

    mücadele kısmı eksik olduğundan büyük takımlarda yapamayacağını düşünmüştüm her zaman. hele hele premier league'den bir takım onu neden aldı, o neden gitti; hiç anlamadım. ama beni yanılttı. özellikle real'de sonrasında da, bazı zamanlarda, arsenal'de iyi oynadı. tutunamadı, o ayrı. saha dışı olaylar da oyununu biraz etkiledi bana kalırsa.

    hiç kötülemeye gerek yok, fenerbahçe için * çok çok iyi transferdir. kaç aydır, belki yıldır, doğru dürüst maç yapmaması tek handikapı. onun dışında türkiye tam onluk bir lig. zerre koşmasına gerek yok, sanatını icra etsin yeter. zaten pozisyonu gereği çok mücadele etmesine vs. de gerek yok. erol bulut takımı ona göre dizayn ederse tabii. radamel falcao garcia gibi sakatlık sorunu da yok. nerden bakarsan bak iyi transfer.

    eğer erol bulut bir şekilde bu yıldızı mahvetmezse, yatmaya değil top oynamaya gelmişse, saha dışı olayları bırakıp kafasını futbola verirse, maç formunu da yakaladığı anda ligi kasıp kavurması muhtemel oyuncudur. evet ortada çok eğer ifadesi var, biraz riskli bir transfer gibi ama bu yetenekteki adamı ancak bu durumda bu lige getirebilirsiniz zaten. inşallah bu koşullardan bir kısmı gerçekleşmez ve fenerbahçe'nin yediği yeni bir kazık olur * yoksa mesut ve önderliğindeki fenerbahçe lige birkaç yıl ambargo koyabilir. alınabilecek riski almış adamlar, tebrik etmek lazım. falcao bence yanlış bir alınabilecek risk örneğiydi, yani falcao'da risk alınmamalıydı örneğin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın