• 2307
    şu an oynanan 2 ocak 2021 alanyaspor başakşehir maçının devre arasına 2-0 geride giren takım. bu sezon ''bu maç dönerler, bu maç dönerler'' derken ocak ayında kendilerini küme düşme hattının yalnızca 3 puan üstünde görüyoruz. açıkçası ben bu sezon geçtiğimiz sezonlardaki kadar etkili bir başakşehir beklemesem de bu kadar kötü olacağını da düşünmüyordum.

    başakşehir'in bu durumda olması hem şaşırtıcı hem de tahmin edilebilir aslında. şaşırtıcı çünkü ne olursa olsun 16/17 sezonundan beri ligin sonuna şampiyonluk iddiasıyla giren bir başakşehir var. tamam 16/17 sezonunda çok şansları yoktu ancak o sezon beşiktaş'a ''yoksa?'' dedirten tek takım başakşehir olmuştu az da olsa. öte yandan 17/18 sezonunda ligden mayıs ayının başında koparken, 18/19 sezonunda ise bitime 1 hafta kala bizimle şampiyonluk maçına çıkmışlardı. geçen yıl da şampiyon oldular zaten. yani 4 sezon istikrarlı şekilde ligin sonuna kadar yarışın içindeydiler hatta çoğunlukla da liderdiler. böyle geçen dört sezondan sonra yarışta olmamaları ilginç ki kendileri bırakın yarışta olmayı, lig ortasında küme düşme hattının üstünde bulunuyorlar şu an.

    öte yandan tahmin edilebilir bir durum çünkü yine bu dört sezonun üstüne artık hem mental yorgunluk hem de doymuşluk olması doğal. neticede kendilerini kamçılayacak bir taraftar grubu da yok. bunun yanında birçok şey de kendileri için üst üste geldi aslında. benzer oyuncu grubu zaten bu mental yorgunluğa ve doymuşluğa ulaşmışken bir de üstüne bu yaşlı oyuncu grubu doğru düzgün tatil de yapamadı, ligdeki takım sayısı artarken bir de şampiyonlar ligi maçlarına çıktılar. yani her şeyi düşününce kendilerinden uzun zamandır sergiledikleri istikrarı beklemek zor. sonuçta bu takımın omurgasını oluşturan epureanu, skrtel, caiçara, mahmut, visca, demba ba gibi isimler arasında 30 yaşının altında olan yok. yine de ben asıl sıkıntının mental olduğunu düşünüyorum sonuçta şampiyonlar liginde oynadıkları oyun da ortada. lige dönünce ise bu sezonki en önemli silahı olan irfan can bile muhtemelen buradaki işinin bittiğini düşünüyor. böyle bir ortamda zirve yarışı içinde olmamaları anlaşılabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın