• 14011
    öncelikle buradan ekşi sözlük kurucusu ve mimarı sayın sedat kapanoğlu*'na teşekkür etmek istiyorum; 2000'lı yılların başında türk gençliğini forum formatına mahkum olmaktan kurtardığı ve başlı başına yeni ve alternatif bir format oluşturduğu için. aynı zamanda sözlük formatını tekeli altına almadığı ve klon sözlüklerin oluşmasına müsaade ettiği için ayrıca bir takdiri hak ediyor.

    bundan 13 yıl önce yola çıkarken oldukça basit bir hayalim vardı -günümüz teknolojisinde oldukça basit bir hayal-; o da bir galatasaray veri tabanı olabilmek. esasında bir galatasaray günlüğü. söz uçar yazı kalır düsturuyla galatasaray tarihine izler bırakabilmek...

    örneğin 2020 yılı; yakalandığım koronavirüs sebebiyle ölebilirdim ama yazdıklarım (o andaki hislerim, düşüncelerim, inançlarım) sözlük var olduğu sürece baki kalacaktı-kalacak.

    galatasaray sözlük; yaklaşık 13 yıldır iyisiyle-kötüsüyle galatasaray'ın güncesini tutuyor. ilk entry'sinin (#1) 2008 yılında girildiğini göz önüne aldığımızda 2021 yılında girilen entry'lerle beraber bünyesinde artık 14 farklı ve koca yılda yazılmış entry'leri barındırıyor.

    yine söylüyorum; sosyal mecrada galatasaray'la ilgili bundan daha kıymetli bir kaynak ve hazine yok.

    sözlüğünüzü sevin ve koruyun. çünkü o sizi seviyor.

    2021 yılında yeni sloganımız ise artık: galatasaray sözlük; galatasaray’ın güncesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın