• 231
    çok büyük umutlarla geldiği ferrari'ye bugün itibarı ile veda eden güzel adam.

    burada defalarca eleştirdim kendisini. çoğu zaman hayal kırıklığı ve kızgınlıkla oldu. çünkü aslında ondan beklediğimiz uzun yıllar boyu hasret kalınan şampiyonluğu getirmesi ve bunu başarabilecek yegane pilot olarak görmemdi ama olmadı.

    6 yılın 4 yılında şampiyonluğa yarışabilecek bir aracı yoktu. ancak 2017 ve 2018 yıllarında şampiyon olamaması gerçekten inanilmaz yıkıcı oldu. o iki yılda da yanlış hatırlamıyorsam sezon ortasına lider girmişti. şampiyon olamama sebebi ise hamilton'un çok iyi olması değil tamamen kendi hataları ve aracın artan sorunları sebebiyleydi.

    bu iki yılda şampiyon olsa şu an vettel 6, hamilton 5 şampiyonlukta olacak, o çok sevdiği schumacher'in rekoruna hem kendisi yaklaşmış hem de başkasına egale ettirmemiş olacaktı.

    açıkçası vettel'in ferrari'ye olan bağlılığı benim için hep çok önemliydi. bu adam ferrari'yi bu yılı bir kenarda bırakırsak iliklerine kadar yaşadı. her hareketi, her tavrı %100 ferrari olduğunu gösterdi hep. enzo ferrari anca bu kadar ferrari fan'ıdır diyorum abartmak için.

    yolu açık olsun. çok çok eleştirdim ama güzel adamdı. umarım seneye kendisini tekrardan kanıtlar. çünkü buna gerçekten ihtiyacı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın