resim
Luiz Gustavo Dias
Takım:-
Mevki:Ön Libero
Yaş:37
Boy:1.87
Uyruk:Brezilya
  • 201
    fenerbahçe'nin defans hattına bakiyorum da, sanıyorum gustavo'nun o bölgrye kayması takımın faydasına olacak. lemos, tisserand ve sadık gerçekten düşman başına. yine ellerindeki en iyi ikinci stoper bizim kovaladığımız serdar aziz. ayrıca her türlü sol kanatta novak'ı oynatırım.caner'in arkası bildiğin maden. bu defans kurgusunun başarı getirmesi çok zor. novak'ın stoper performansını da düşündüm ama caner oynadığı müddetçe o kanadı her rakip işler. çözümü zor kısım sağ kanat. gökhan gönül zaten olmuyor. yetmiyor artık adam. caner gibi ancak sonradan isyan gerektiren maçlarda yedek kulübesindem katkı yapacak bir isim. ama alternatifi milli futbolcu nazım sangare de çok kötü. işin komiği dirar'ın bek performansı bu iki oyuncunun önündeydi. ayrıca baya iyi de orta yapıyordu. gönderdiler mi naaptılar bilmiyorum.

    ozan tufan iyi oyuncu. ama fenerbahçe'de gördüğüm haddinden, kapasitesinden fazla sorumluluk alıyor. orta sahada, hücumda tüm toplar onda toplanıyor. çok iyi bir yardımcı aktör olabilecekken dağanık bir başrol oyuncusuna dönüşüyor. bir kaç maç defansif orta saha performansını izledim. gustavo yerine o bölgeye çekilirse dinamizmi ile ataklara yapacağı koşular fenerbahçe oyununa zenginlik katar.

    sosa'yı 8 numara gibi düşünüyor erol bulut. ama defansa daha yakın bir 8. evet ayağı temiz ve topu iyi kullanıyor. ama yaşı itibarıyla sahada yürüyor. ben olsam onu da kaleye olabildiğince yakın oynatırım. yaratıcılığı ve skor katkısı yüksek bir oyuncudan 35 yaşından sonra mücadele beklemek anlamsız, o defans hattına rağmen bir de 8 numaraya sosa'yı koyunca takım iyice saçmalıyor. hayır o zaman belözoğlu çıksın oynasın. daha iyi iş çıkaracağına eminim. tolga ciğerci ne durumda, neler yapıyor bilmiyorum ama 12 aralık 2020 fenerbahçe yeni malatyaspor maçı'ı da dahil bu sezon izlediğim fenerbahçe maçlarına bakarsam orta sahada ellerindeki en iyi oyunculardan biri diyebilirim. sakat değilse ozan'ın partneri olabilir. mert hakan'dan fazla katkı sağlar takıma. ferdi'yi beğeniyorum. sosa'nın 10 numaraya kayması ve oyunun sorumluluğunu almasıyla performansı yükselecektir. baya hızlı düşünen, akıllı bir oyuncu.

    samatta'yı, ademi'yi ve pelkası'ı pek izleyemedim. pelkas sol kanatta biraz silik geldi açıkcası. zaten gerçek mevkisi 10 numara. belki orada verimli olur. böylece hem mert hakan'a hem sosa'ya mecbur kalmazlar. perrotti zaten bir var bir yok oyuncu. o yüzden pek değerlendirmeye girmek istemiyorum, sağlıklı olabilirse sol kanatta katkı sağlar. santraforda thiam'ı cisse'nin önünde görüyorum. en büyük yatırımları samatta zaten sakatlıktan dönünce formayı alacaktır. sol forvet enner valencia ile birlikte oynayabilir diye düşünüyorum. gol sıkıntıları bu şekilde biraz azalır. hücum hattında alternatifleri var. yine de garry rodriguez bu kadroda iş yapardı.

    ancak genel itibarıyla yaşlı ve defans kurgusu nedeniyle çok sorunlu bir kadro yapısı var fenerbahçe'nin. bu sebeple gustavo'yu jailson gibi defansta kullanmaya mecburlar. en azından devre arasina kadar. bu da orta saha kurgularını bozuyor. zira o bölgenin ve takımın en iyi futbolcusu gustavo. yine de şampiyonluk adayı tüm takımlar bu kadar kötüyken defanslarını toparlarlarsa 12. oyuncuları hakemin de desteği ile yarışta kalabilirler. yoksa yarış bizle besiktaş arasında geçecek galiba.
App Store'dan indirin Google Play'den alın