• 159
    içinde bulunduğumuz sezonda*, aynı dörtlü üstüste iki maç oynayamadığı için bir türlü dikiş tutmayan defanstır. sabri, serkan, çetin, servet, gökhan, emreler, hakan, caner, uğur... bu 10 kişiden aynı dörtlüyü üstüste iki maç seyredemedik. böyle olunca da savunmada açıklar vermemiz ve de neticesinde goller yememiz kaçınılmaz oldu.

    benim burada değineceğim konu başka; son zamanlarda kaleci konusunda bir takım sesler yükselmeye başladı. leo gitsin, ufuk geçsin kaleye. bak valdes geçmişti zamanında diyenler var. leo eldekilerin en iyisi, ufuk'u yetiştirsin, maceraya gerek yok diyenler var.

    benim de içinde olduğum leo'cular, önündeki savunmanın yaptığı hatalardan goller yediğini. savunma düzeldiği takdirde, yerleştirilmeye çalışılan siteme en uygun kalecinin leo olduğunu savunuyorlar. ufuk için sabredilmesi gerektiğini ancak şu anda kalenin teslim edilmesinin macera olduğunu düşünüyorlar. körü körüne ufuk'u savunan grup ise, rijkaard'ın barcelona'da rüştü'yü kadro dışı bırakıp, valdes efsanesini yaratmasından dem vurup, aynısının burada da olabileceğini düşünüyorlar. olabilir, olmaz değil. ama daha, kıytırık, iki ayaklı bir kupa maçında yenilince kıyamet koparan taraftarın olası şampiyon olamama durumunda neler diyebileceği hepimizce malum. biz sistem derken, anlık başarı isteyen taraftardan ufuk'u kim koruyacak?

    dünkü maçtan*sonra en komiğime giden şey ise; biz leo'yu, önündeki savunma kötü diye savunurkeni ufuk geçsin kaleye diyenler, dün ufuk iki gol yiyince suçu savunmaya attılar. e madem savunma kötü, leo'nun suçu ne?
App Store'dan indirin Google Play'den alın