• 158
    geriden top çıkarma konusunda tek başına ele alınmaması gerekendir. özellikle son iki haftadır bu kadar yüksek oranda pas hatası yaptığı için dikkatleri üzerine çekmesi de normaldir.

    mustafa sarp mücadelecidir, koşar, hırs yapar top çalar vs. ancak pas alıp verme konusunda yetenekleri sınırlıdır. barış özbek de mustafa sarp'ın biraz daha koşanı ve daha da az pas tekniği olanı. keza mehmet topal da vasat sayılabilecek bir pas yüzdesine sahip. ayhan akman ise formunda olduğu zaman kısmen bu adamların hepsinden daha iyi pas trafiğine girebilir, ancak bu sene o da çok formsuz.

    bu saydığım futbolcuların mevkiinde oynayan bir de elano var. hepimizin farkettiği üzere türkiye'nin en yüksek pas tekniği olan oyuncusu. örneğin 3 subat antalyaspor galatasaray maçı'nda oyuna girdiği dakikadan sonra savunmadan çıkışlarımız oldukça rahatladı. çünkü kendisi pas almayı bilen bir futbolcu. takım çok sıkıştığı zaman da, halı sahalarda topu almak için kendi kalesine kadar gelen ve ileri taşıyan abiler gibi geliyor kale önüne ve oyunu açıyor.

    şimdi servet, neill, sabri ve hakan dörtlüsünü beraber izleyemedik hiç. hakan'ın zaten pas konusunda bir sıkıntısı yok. keza sabri'nin de öyle sayılır. savunmada bu konuda en zayıf halka servet. ve bu henüz izleyemediğimiz dörtlüden ikisi sakatlığından dolayı takımda yer bulamadığı için, mecburiyetten solda oynayan ve o mevkide ters ayaklı kalan uğur ve hayatında bir kaç defa sağ bek oynamış emre'nin pas trafiğine katılması imkansız oldu. bu yüzden yük neill ve servet'e bindi. defans'ın önünde yer alan ayhan, barış ve sarp da pas alıp verme konusundaki yetersizliklerinden dolayı savunmanın zor duruma düşmesine neden oldular.

    sabri ve hakan dönünce, ve önemli maçların çoğunda elano'nun onların önünde ilk on bir başlayacağını varsayarsak, hazırlık paslarında servet kendini zaten pasifize edecektir. kendi etmese bile, ideal defans dörtlümüz hazır olduğu an rijkaard bunu yapacaktır. işte o vakit, biraz daha rahat izleyebiliriz galatasaray'ı.

    ancak yine de geriden çıkma konusundaki sıkıntılarımız bu sezon için çok da olumlu yönde gelişmeyebilir. entry'nin başında bahsettiğim futbolcuların pas konusundaki yetersizliklerinden dolayı. hadi pas vermelerini geçtim, pas almak konusunda da bariz sıkıntıları var bu futbolcuların. defans futbolcularını hatalı pas vermeye zorluyorlar.

    sözün özü, takımın geriden çıkma konusunda yaşadığı sıkıntılarda galatasaray defansı'nın hata payı maksimum yüzde elli olur. diğer yarım dilim de orta saha'nın göbeğindedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın