• 56
    --- alıntı ---

    yıl 1917. birinci dünya savaşındayız. savaşın yıkıcılığı bir nebze azalmış ama daha son zarlar atılmamıştır. almanlar son kozlarını oynamak için gotha g.v. isimli alman bombardıman uçaklarını kuzey sahilinden kaldırmış ve londra semalarına doğru ilerletmiştir. saat 10 civarında londra semalarına varıldığında hava açıktır ve görüş çok nettir.

    londra'nın doğusunda, banliyölerde yaşayanlar ; işlerinde - evlerinde, çocuklarsa okullarındadır. biraz sonra olacaklardan habersizdirler ve bombardıman başlar. halk panik halindedir. ağır bombardıman sonrasında 160 kişi ölmüştür. bunların 18’i ise maalesef çocuktur. ada ilk kez hava bombardımanına uğramıştır. ve şeytan artık onlar için almandır.

    ada’da alman karşıtlığı zaten vardır ama bu olay sonucunda iş iyice kanlı protestolara kadar gitmiştir. o sırada ise ingiltere'deki bütün alman kökenli aileler de panik haldedir. bu ailelerden öne çıkan ise gotha soyadlı ingiliz kraliyet ailesi ve ailenin reisi kral v. george'dur.

    avrupa kıtasındaki krallıklar yavaş yavaş çatırdamakta ya da son bulmaktadır. kral v. george’un 1. dereceden kuzeni ramanoflardan çar nikolay bile hazin sonunu beklemektedir. rusya steplerinde bolşevikler tarafından ailesi ile birlikte idam edilmesine çok fazla bir zaman kalmamıştır.

    kral v. george ise hem içte alman karşıtlığı hem de krallıkların çatırdaması nedeniyle ailesini ve krallığını düşünmektedir. ailesi ingilizdir ama germen soyu da kanında bulunmaktadır. bir şekilde bu durumu değiştirmesi gerekmektedir.

    ingiliz kraliyet ailelerinde diğer krallıklarda olmayan bir değer vardır: şartlar ne olursa olsun hayatta kal. işte bu dürtü çok uzun yıllardan bu yana ingiliz hanedanlığını ayakta tutmuştur ve halen devam etmektedir. ve bu dürtü hemen harekete geçmiştir.

    danışmanları ile beraber bir durum değerlendirmesi yapılır. olumsuz çağrışımlar yapan soyad acilen değiştirilmelidir ve alman kökleri artık yok sayılmalıdır. bu yolla v. george, hem kaiser’likten the king’e geçiş yapmış olacak hem de savaşa ingiliz milliyetçiliği baharatı konulacaktır. bir taşla iki kuş.

    işte tam bu sırada danışmanlarından harika bir fikir gelir. o zamanlar zaten kraliyet ailesinin rezidansı olan windsor kalesinin (şatosu) adı bunun için biçilmiş kaftandır. zaten aile kökleri resmi davetleri, törenleri vs. orada yapılmaktadır ve bu bütünleşik birliktelik pek tabi aileye de soyadını verebilir. çünkü kalenin ismi tam bir anglo-saksondur...

    zeki danışmanlar hemen yasal altyapıyı oluşturur ve yeni soyad 17 temmuz 1917 tarihinde gazetelerde (resmi herhalde) yayınlanarak bildirilir. artık aile ingilizce soyadlıdır.

    işte sevgili okurlar, bu da böyle tarihi bir vakadır.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın