• 6
    ozellikle batida gittikce sayilari yukselen sporculardir.

    bunun da zaten genel olarak gelismis ulkelerdeki et tuketimi ve hayvan urunleri tuketiminin dusmesiyle alakasi var. sosyo ekonomik durumla ilgili oldugunu gormemiz gereken acik bir fark var turkiye gibi gelisen ulkeler ve gelismis ulkeler arasinda.

    ozellikle bati avrupa, karbon emisyonu, cevre, hayvan haklari ve saglikli beslenme konusunda cok ciddi bir atilim icerisinde. ciddi sekilde et yerine sebze ve protein bazli tuketilen fabrikasyon urunler de mevcut. hamburger etinin tadini artik zor ayirt ediyorsunuz. artik, neredeyse et yiyen insanlar artik azinliga dusecek. bu durumda, vejeteryanligin yukselisi de pay sahibi tabii.

    turkiye gibi ulkelerde ise et fiyatindan oturu bir luks ve artik sadece toplumu bir kisminin erisimi var. ben aslinda, sebze ve bakliyat acisindan zengin oldugunu dusundugum turkiye'nin cok rahat vejeteryan ve vegan bir topluma ev sahipligi yapabilecegini dusunuyorum. fakat, henuz boyle bir restoran segmenti gerek istanbul'da gerekse anadolu'da gelismemistir diye tahmin ediyorum. yemek aliskanliklari da baska bir konu tabii. insanlarin yedigi seyi sorgulamadan yemesi gibi bir durum var.

    vegan sporculara donersek, futbol ve diger dallarda aklima gelen isimler mevcut. hem kas yapilari hem de yenileme surecleri icin ozel sefleri tarafindan vegan olarak yeterli besleniyorlar. hatta, performanslarinin arttigi uzerine de makaleler mevcut.

    (bkz: lewis hamilton)
    (bkz: tom brady)
    (bkz: kyrie irving)
    (bkz: hector bellerin)
    (bkz: fabian delph)
    (bkz: chris smalling)
App Store'dan indirin Google Play'den alın