resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 5751
    kendisinin transferini istememizde en büyük payın 2018-2019 sezonunda şampiyonlar ligindeki 1-0 kaybettiğimiz porto karşılaşmasının* olduğunu düşünüyorum. maç özeti: https://tr.beinsports.com/...alatasaray-mac-ozeti

    porto maçından sonra sinan gümüş yerine üst düzey bir santrforumuz olsaydı bu maçı kesin kazanmıştık diyordu herkes. gerçekten de çok fazla pozisyona girmiş ama bitiricilik konusunda sıkıntı yaşamıştık. radamel falcao geldiğinde de zaten pozisyona giriyoruz, yine aynı pozisyonları yakalarsak falcao atar ve gruptan çıkabiliriz diye düşünüyorduk.

    ancak, hem falcao'nun sakatlık problemleri hem hızlı kanatlar yerine teknik oyun kurucu kanatlara geçiş hem de fatih hocanın 2019-2020 sezonunda pas oyununa geçmek istemesi ile hiç pozisyon üretmeyen bir takıma dönüştüğümüz için evdeki hesap çarşıya uymadı.

    eren derdiyok ve sinan gümüş varken, kaybetse bile pozisyon üretebilen bir takım artık hiç pozisyon üretemez hale gelmişti. porto maçına dönersek, pozisyonlarımızın çoğunun sağ kanatta oynayan henry onyekuru ve sol kanatta oynayan garry rodrigues gibi iki uçurtma ile geldiğini görüyoruz.

    porto maçında santrforumuzdan beklentimiz sadece girdiği pozisyonları sonuçlandırması iken, 2020-2021 sezonunda falcao'dan beklentimiz ise orta sahaya gelmesi, şişirilen topları indirmesi, ön alanda baskı yapması vs. bir sürü ekstra iş. bunları en iyi zamanındaki filippo inzaghi'den de beklesek, elimizde patladı diye eleştirecektik. keza, mbaye diagne'ye de 2018-2019 sezonunda trezeguet top getirdiğinde neler yapabildiğini gördük.

    porto maçındaki gibi iki kanattan da top getirebilirsek falcao oynadığı sürece hala golcülük konusunda iş yapar. bunu zaten 2019-2020 sezonunda birçok kez kanıtladı. ancak, pozisyona giremiyoruz diye başka beklentilerimiz olacaksa, o zaman golcülüğünden önce oyuna direkt etki yapacak bir target man alacağız. yoksa aynı döngüde ilerleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın