resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 2231
    savunmacıların performansları, o hatta oynayan oyunculardan bağımsız değerlendirilemez. elbette kötü oynayan oyuncu sırıtır, diğer iyi oynayan oyuncular arasında kendisini belli eder. ancak ozan gencecik yaşında süper lig ve şampiyonlar ligi deneyimi elde etmiş, akabinde ligimiz için ciddi bir meblağa almanya'ya transfer olmuş ve o ülke içinde de yine ciddi bir fiyata transfer yapmış yetenekli bir isim. oynadığı takımların savunmaları komple hat olarak vasat ve altı oyunculardan oluşuyordu. bizde linnes, mariano, maicon, serdar ve nagatomo ile lig için vasat ve üzeri olsa da, şampiyonlar ligi için epey düşük kaliteydi. stuttgart'ta kempf, insua, beck ve pavard ile yarım sezon geçirdi, takımı küme düşmesine rağmen schalke'ye geçerek bundesliga'da kaldı. schalke'de geçirdiği yaklaşık 1.5 senelik döneminde de mascarell, oczipka, sane, nastasic gibi oyuncularla oynadı. schalke'dekiler belki kağıt üzerinde iyi gibi gözüküyor olabilir, ancak takımının bu 1.5 senelik zaman diliminde ne kadar başarılı olduğu da malumunuz. şimdi bu oyunculara bakınca ben pavard* ve az biraz nastasic haricinde kaliteli bir oyuncu ile yanyana oynadığını söyleyemiyorum.

    bu durumda ozan'ın performansını değerlendirirken takımlarının başarısından bağımsız bir şey söylemek bana biraz abes geliyor. defans oyuncuları için böyle bir handikap söz konusu maalesef. ne kadar iyi ve başarılı olursa olsun, geri kalanlar ayak uyduramazsa gol yemek kaçınılmaz hale geliyor ve oyuncu hanesine eksi yazılıyor.

    liverpool seviyesinde olup olmayacağından bağımsız bir konu bu arada. elbette van dijk kadar büyük bir savunmacı olduğunu söyleyemeyiz, hatta yokluğunda onun boşluğunu kapatması pek mümkün olmayabilir. ancak olası bir transferi, ozan'ın kariyeri boyunca birlikte oynayacağı en yüksek kalitedeki oyuncu grubuyla tanışmasına da vesile olacak. olaya bir de böyle bakmak lazım. bu durum, ozan'ın bir kademe daha yükseğe geçebilmesine olanak tanıyabilir. gönül van dijk ile birlikte oynasın istiyor, ancak şu durumda olsa olsa van dijk dönene kadar idare eder, performansına göre van dijk'ın dönüşü sonrası partneri veya alternatifi olabilir.

    inşallah liverpool'a transfer olur da, arnold, robertson ve matip ile birlikte izler, öyle değerlendiririz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın