• 108
    pek sevgili sözlük, öncelikle arda'nın son dakikalardaki enfes ötesi hareketlerinin beynime mıhlandığınını belirtmek istiyorum. yürü be kaptan!

    şöyle ki, maça genel olarak baktığımızda aslında cidden ortada bir maçtı. zaman zaman biz ataklar geliştirdik zaman zaman denizli. öyle kapanmadı adamlar hakkını verelim, ofansif oynadılar. hele bi ara işi abarttılar, sağlı sollu ataklarla çullandılar üzerimize. üzülerek söylüyorum ki defansif zaaflarımız neille azalsa bile, bir transfer daha şartsavunma bölgemize. ali turan işi bir olsaydı, takımımız hem çok iyi bir stoper hem de aslan yürekli, gönülden has bir galatasaraylı kazanacaktı. inşallah olur diyor, ve en derin mevzu; kaleci'ye geçiyorum.
    hadi dedik, bu adam yıllarca la liga'da oynadı, atletico gibi bir takımda kalecilik yaptı. bu adam cidden "kötü" olsa yıllar boyu barınamaz ispanya ligi gibi bir ligte dedik. defans kötü, otoban gibi, rakip takım istediği gibi at koşturuyo, ondan bu kadar gol yiyo dedik, alışamadı zaar, olur böyle şeyler, zaman..zaman..zaman dedik..dedik, dedik ama yetti daa! demek ki olmuyor artık kardeşim! böyle bir şey olabilir mi ya? bu kadar ucuz gol yenir mi? rakip topa basıyo, az adamla yakalamış üryaa geliyo üstüne, daha bu adam kaleden çıkıp çıkmayacağını hesaplayamıyor. yüzüne bakıyorum, bir telaş, bir panik, her şeyi zamansız. en basit topa bile uzanamıyor. bence adamın sorunu: özgüven. yitirmiş kardeşim, yitirmiş bu adam özgüvenini. leo'dan bir halt olmaz diyorum. acilen aykut-ufuk ikilisi denenmeli. sadece ufuk derim ama daha toy biraz, öyle casillas örnekleri vermekle olmuyo, galatasaray real, tsl, la liga değil. zamanla alışacak, seneye banko kalecimiz olur. bu sene 2. kaleci olarak türkiye kupalarında ve ligin bazı maçlarında kesinlikle görev verilmeli. burgu makarna saçlım, burdan selam ederim sana.
    takıma yönelik son bir sözüm de şu olacak, farkındaysanız her şey iyi hoşta, gol atmakta çok sorun yaşıyoruz. biritici oyuncumuz yok, son paslarda başarılı olamıyoruz. kaleye kadar topu taşıyıp sonra çok aptalca top kayıları yapıyo ve sürekli kontrataklar yiyiyoruz.
    bilmiyorum sözlük ama en basitinden mesela jo-e.güngör değişikliği bile tuhaf geldi bana. rijkaard'a sonuna kadar güvenirim, inanırımi desteklerim o ayrı. ama ilginç olan galatasaray'ın skoru korumaya endeksli değişiklik yapması. hadi skor 4-1 olur, 5-1 olur amenna!
    ama skor daha 2-1, sürekli atak yiyoruz, leo saçma sapan işler yapıyo, ve sen, son oyuncu değişikliğini de skoru korumaya yönelik yapıp takıma defansif bir şekil veriyosun. ya allah korusun yeseydik gol, 2-2 olsaydı. oyuncu değiştirme hakkımızzda dolmuştu**

    öyle işte sevgili sözlük, bu değişikliğe bir anlam veremememe rağmen "vardır lan adamın bir bildiği,koskoca reykard o! denyo musun nesin, sen daha mı iyi bilcen hırbo" şeklinde kendime türlü serzenişlerde bulunmakla birlikte, yine de maçı kazandığımızdan dolayı sevindirik bir durumdayım.

    edit: evet elano-e.güngör değil, jo-e.güngör değişikliğiydi kastettiğim. bir yanlışlık oldu, olur öyle arada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın