resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 5666
    en başta söylemek isterim ki kendisine 1m€ bonservis teklifi geldiği anda satılması gerektiğini düşünüyorum ama kendisine söylenen lafları görünce dayanamadım bir iki söz söylemek istedim.

    elimizdeki eski model ferraridir. ama biz kendisini biçerdöver gibi kullanıyoruz.

    ey teknik kadro, ey yazar kardeşlerim.
    bu adam elmander değil, bu adam burak yılmaz değil, bu adam umut bulut değil, bu adam gomis de değil. bu adam yıllarca top-class seviyede oynamış, artık ciğeri oraya yetmediği ve ağır sakatlığı olduğu için bize gelmiş bir yıldız. trammer kayıtlı ferrari. siz bu adamdan atletico zamanındaki performansını bekliyorsunuz. daha çok beklersiniz. eğer öyle oynayabiliyor olsaydı zaten avrupa’da kalırdı bize gelmezdi.

    1) e peki biz bu arkadaşı ne diye aldık?
    bunun cevabını bilmiyorum. ya sevgili teknik direktörümüzün bir bildiği varmış ya da yönetim gaza gelmiş. öyle ya da böyle alındı. asıl soru bu değil.

    2) e madem alındıysa biz bu arkadaştan nasıl verim alırız ?
    bu arkadaştan verim almak için bu adamın yanına bir amele bulmamız gerek. falcao’nun yerine de koşacak , ona yer açacak, onu rahatlatacak bir forvet veya forvet arkası... bitiricilik falan önemli değil. yeter ki stoperleri üzerine çeksin. bu dediğimi daha önce yaptık ve başarılı da olduk. (bkz: didier drogba burak yılmaz ikilisi) burak arkaya sarkacak koşularıyla her zaman stoperler için tehdit oluşturuyordu. bu durumda drogba üzerindeki baskı kırılmış oluyordu ve stoperlerle boğuşmak zorunda kalmıyordu. gerektiği yerde koşusunu yapıp golünü yazıyordu. burak’ı umursamayıp sadece drogba’yı tutmak da bir çare değildi çünkü o zaman da burak cezayı kesiyordu. bu sistemi falcao-emre, falcao-oğulcan, falcao-kerem vs şeklinde deneyebiliriz. hatta bunu diagne için de uygulayabiliriz.

    uzun lafın kısası çift forvetli bir sistemde falcao’dan alabileceğimiz performansı maksimize edebiliriz. aynı zamanda kısıtlı olan orta saha rotasyonumuz da bir parça nefes almış olur. ha öndeki ikilinin arkasını bilmem. 3-5-2 olur, 4-4-2 olur, 4-1-3-2 olur. dizilim bu oyuncuları nasıl besleyeceğimizi belirler.

    sevgiler, saygılar
App Store'dan indirin Google Play'den alın