• 13821
    27 eylül 2020 galatasaray fenerbahçe maçı'ndan itibaren ciddi yangınların döndüğü türkiye'nin en seviyeli sözlüğü.
    yazın başından itibaren yazmak istediklerim vardı ama özellikle yangının birkaç gün daha biraz dinmesini bekledim.
    yazacaklarım sadece gs sözlük'ten ziyade genel bir durum değerlendirmesi yapmak istiyorum izninizle.

    birden fazla konuyu içerecek, bunu bu başlık altında yazmamın sebebi sözlüğe genel bir seslenişte bulunmak. birazdan bahsedeceğim çeşitli konuların etkisi sözlükteki ve camiadaki yangını körüklüyor. sözlük yazarları olarak taraflar arasında nezih bir kitleyiz. buradaki haklı olan serzenişlerimizle istemsiz bir şekilde düşmanlarımızın elini güçlendirdiğimizi hissediyorum renkdaşlar. bu sebepten dolayı buradan yazıyorum ve sözlük yazarlarını birlik olmaya çağırıyorum. lafı çok uzatmadan konulara geçelim.

    fatih terim;

    sözlükte genel olarak seveni daha çok şahsen ben de sevenlerdenim. yanlışları da olsa hoca kafasını futbola verdiği zaman farkını koyduğunu düşünüyorum. fatih terim iyidir, kötüdür, dönemi geçmiştir kısmına hiç girmeyeceğim. gireceğim konu
    çeşitli mecralarda çok uzun zamandır fatih terim konusunda algı yönetimi yapıldığıdır. ekşisözlük'e, twitter'a vs. baktığımızda alttan alta gs taraftarının fatih terim'i sorgulaması için algılar dönüyor. mesela sporla alakasız tweet'lerin altında bile hazirandan beri pirlo geyiklerinin dönmesi sizce normal mi? sözlükte bile pirlo ve fatih terim başlıkları altında hazirandan beri defalarca entryler girildi. bir propogandayı ne kadar çok kullanırsanız, o kadar çok inananı olur. sistematik bir şekilde insanlar pirlo konusu üzerinden zaten bazı taraftarlarda olan çatlakları iyice gün yüzüne çıkartmaya başlandı. kusura bakmayın arkadaşlar da ben bu pirlo ve kaçacak akımının kesinlikle masum olduğunu düşünmüyorum.
    fatih terim'de elbette insanlara fırsat veren bazı hatalı kararlar alabiliyor ama size şunu sormam lazım.
    fatih terim bugün bıraksa sizce her şey düzelecek mi?
    fatih terim'in bırakması sizce hangi tarafın daha çok işine yarar?
    fatih terim olmadığı 20 sene içerisinde başarılarımız ne kadardır?
    fatih terim varken rakipler neden tedirgin oluyor?
    eğer sen rakibinin teknik direktörünün kötü olduğunu hissediyorsan neden bunu sürekli vurguluyorsun? bu seni mutlu etmesi gerekmez mi? şahsen rakibimin teknik direktörü kötüyse ses bile etmem :)

    yapılmaya çalışılan çok net arkadaşlar.
    fatih terim eleştirilmez değildir, hatasız hele hiç ama hiç değildir. ama konjonktörü anlamamız neden fatih terim'i desteklememiz gerektiği konusunda önem arz ediyor. olağandışı dönemler yaşıyoruz. fenerbahçe'nin kazanmak zorunda olduğu bir şampiyonluk var ve olay koç ailesinin onuruna dönüştü. lütfen bu açıdan biraz olayları değerlendirelim. bazen biraz pragmatik olmakta fayda vardır.

    gelelim 2. konuya

    yönetim;

    özellikle transfer dönemleri tam bir fecaat. bu konuda kesinlikle katılıyorum. kurumsal iletişim konusunda da kötüler. bunları daha önceki entrylerimde de görebilirsiniz.
    ancak anlamamız gereken bazı konular var. ilki dünya ekonomik anlamda çok sancılı bir dönem geçiriyor. piyasaya sürekli para sağlamalarına rağmen tam bir çözüm olmuyor. türkiye'nin ekonomisi dünyaya göre daha da kötü gidiyor.
    euro 9'un üstünde...
    ki galatasaray ağırlıklı gelirleri tl iken ağırlıklı giderleri ise euro olan bir kulüp arkadaşlar. özellikle covid döneminden ötürü gelirlerimizde de düşme yaşanıyor.

    ve bu da yetmezmiş gibi kafamızın üzerinde demokles'in kılıcı olan ffp var....

    transfer alma-satma konusunda herkese o kadar çok katılıyorum ki.

    ama sonraki seçime kadar bu yönetimin arkasında olmamız lazım arkadaşlar şahsen ben farklı çıkacak adayları inceleyip ona göre diğer adayları desteklemeyi düşünüyorum.

    mali istikrar şu an herşeyden öte. eğer sonraki seneler çocuklarımızın destekleyeceği bir galatasaray olmasını istiyorsak. transfer konusunda baskı yapmamalıyız. bu dönemde yapılan popülist hareketlerin dönüşü kayyum olacaktır.

    3. konu ise fenerbahçe;

    arkadaşlar fenerbahçe artık son kurşunu atıyor tabiri caizse gemileri yaktılar şampiyonluk için. poker tabiriyle all in yaptılar. bazı renktaşlarımızın bu konu yüzünden bir paniğe kapıldığını görüyorum. bazılarımızın da kendi yönetimimizi hedef aldığını. lütfen bunu yapmayalım. nasıl transfer yaptığı muamma bir olan bir kulüpten bahsediyoruz. bunun üzerinden bizim kulübü eleştirmeyelim.
    kurdukları kadroya gelecek olursak. elbette kaliteli isimler aldılar. buna kimse bir şey demiyor. ancak unutmayalım, sahaya 11 kişi çıkılıyor. as kadrolarını bulmaları sancılı olacaktır. fm'de bile belli seviye üstü oyuncular oynatılmadığı takdirde isyan çıkarıyor. gerçek hayatta sizce bu kadar kolay mı bu işler. aldığın oyuncuya kulübede otur sen diyip geçmek. kurdukları yapının ne kadar tehlike arz ettiğini görmüyorlar. fenerbahçe'de ilerleyen dönemde ego savaşları olacaktır. volkan ve emre'nin sıkıntı çıkaran oyuncuyu dövmesi veya tehdit etmesiyle de kimse daha moralli hissetmeyecektir.... ya da paralarını almakla ilgili sıkıntı yaşayan oyuncu ne kadar katkı verebilir?
    ki fenerbahçe'ye göre bizim son 30 yılda daha başarılı olmamızın sebebi galatasaray'da chemistry her zaman daha yüksek olmuştur. bizden daha iyi kadroları olmasına rağmen biz şampiyonluklar çok aldık fener'in elinden. bursaspor'da aldı, beşiktaş'ta aldı.
    havasından mı suyundan mı bilinmez fenerbahçeli oyuncular ciddi bir aidiyet hissetmiyor genel olarak. bence yine bu durum yaşanacak.
    medyanın gazlamasına bakmayın. medyanın kimin tarafında olduğu senelerdir belli olan bir konu.. son kurşunlarını attılar ve gelecek onlar için çok karanlık içimizi rahat tutalım.

    daha söyleyebileceklerim var ama genel olarak söylemek istediklerim bunlar arkadaşlar. herkesi birlik beraberliğe çağırıyorum. olağanüstü dönemler yaşıyoruz. olağanüstü kenetlenmeyle sadece bunları aşabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın