• 3821
    -orta sahaya geçen sezon oynayan seri-lemina’nın yerine taylan-etebo gelmiştir. sağ bek mariano’nun yerine omar ve de onyekuru’nun yerine babel ve emre kılınç monte edilmiştir.
    -marcao, takım uyumu bozulmasın diye fatih terim’in de isteğiyle satılmamıştır.
    -kulübümüz tff harcama limitlerinin değil, uefa’nın ffp kıskacındadır ve gerek harcama gerek başa-baş kuralı gereği bonservisli transfer yapması imkansızdı. kiralamak istediğimiz seri ve onyekuru için ise takımları on milyon euro zorunlu satın alma opsiyonu koydurmak istediklerinden olmamıştır.

    bu gerçekler ışığında, sadece onyekuru gibi hızlı bir kanat forvet alınmalıydı. bunun için uğraşılmalıydı ama başaramadılar. ancak bu durum yönetimi linç etmek için yeterli değil.

    şu anda taraftarın sinirlerini bozan ve transfer diye inleten fenerbahçe’nin yaptığı 18 transfer. bu transferlerin en az 15’nden sezon sonu kurtulmak isteyeceklerini düşünüyorum. biraz sakin olmakta fayda var. onsekiz futbolcu için tahminen 45 m euro, elde kalan on futbolcu için de yine tahminen 25 m euro (gustavo-3,5, ozan 2,5, serdar aziz 2,5, sadık 1,5, dirar 1,750, rodrigues 3,5 vs) ödeme yapacaklar. (tahminen diyoruz çünkü fenerbahçe karanlık bir kulüp hiçbir şeyi açıklamıyor) gizlice ve açıktan verdikleri bonservis paralarını da dahil edersek toplam harcamaları yıllık 100 m euroyu buluyor. (daha sözleşmesini fesheden max kruse’ye yapacakları ödemeyi saymadık) tamam bu paraları ali koç cebinden öder ama öyle kolay olur mu? işte kritik soru bu. ödemeler geciktiğinde takım içinde başlayacak huzursuzluğu bir düşünün. sezon sonu öğrendik ki muriqi’ye sezon içinde hiç ödeme yapmamış ali koç.

    bu sezon yayıncı kuruluşun ödeyeceği rakam taş patlasa 2,5 milyar tl. yani 300 m euro. büyük takımlara düşecek pay 30 m euroyu bulmayabilir. geri kalan gelirler takımın sair masraflarına bile yetmiyor. o zaman sadece futbolcu maaşları için ödenmesi gereken para 40 m euro. bunun daha vergileri var ki aldıkları futbolcuların on sekizi de yeni vergi yasasına tabi. onlar ve mevcutlar için ödenmesi gereken vergi de 30 m euro. bu hesapla nasıl başa çıkacaklarını kimse bilmiyor hatta ali koç bile bilmiyor. yani bu sezon sonunda seçim olduğundan uçurumdan atlayıp intihar etti ali koç.

    sonucu hep beraber göreceğiz. limit aşımı nedeniyle tff ceza verecek mi vermeyecek mi, uefa ffp’yi dolanmak için yaptıkları hileli transferleri inceleyecek mi incelemeyecek mi hepsini göreceğiz.

    sonuç olarak diyorum ki sinirlerimizi bozmadan biraz sabırlı olalım. umalım ve dileyelim ki haksızlık yapanlar, hile yapanlar, ahlak ve etik dışı davrananlar günün yani sezonun sonunda kaybetsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın