• 264
    maça arda ile başlamak büyük yanlış. çünkü takiplerin olağanüstü vitaminli olduğu maçlarda arda turan maalesef takımı eksik oynatır. zaten hızlı değildi bir de yıllardır oynamaması her şeyi mahvediyor. yediğimiz golde asıl hatalı olan da kendisi. pozisyonu izleyin göreceksiniz. yusuf ahlaksızı (basmışım amino asiti diye sahada haykıran futbolcu) şut pozisyonuna geldiğinde iki metre yanında arda var ve müdahaleye teşebbüs bile etmiyor. tabi ki emre taşdemir hatalı ama o’nu galatasaray’ın futbolcusu olmadığından yok sayıyorum. (ilginç bir şekilde h.split maçında iyi oynamıştı)

    bütün bunlara rağmen mağlubiyetin asıl nedeni kısa süre içinde yedinci maça çıkmamızdı. gelene yedi gidene sekiz atan dünya bir numarası bayern münchen bile hoffenheim gibi sıradan bir takıma 4-1 yenildi. çünkü sevilla maçından üç gün sonra oynadı. yani yenilginin nedeni mental yorgunluk. futbolcuların ayakları gitmiyordu.

    maçın tek sevindirici yanı etebo idi. çünkü gerçekten orta sahaya mükemmel bir adam almışız. allah nazarlardan korusun. taylan ile birlikte milli ara dönüşü rakiplerini sürklase edeceklerdir. sadece bir tane hızlı, adam eksilten santrafor alınması gerektiğini düşünüyorum kadroya. diagne de falcao da statik santraforlar ve dar alanada yeterince etkin değiller.

    hatta onyekuru ve hızlı bir santrafor birlikte alınırsa çok daha mükemmel bir kadro kurmuş oluruz. bu durumda seri bizim için gereksiz bir transfer. çünkü o pozisyonda donk-taylan ve etebo var. ama üçüncü olarak seri de gelirse hayır demem.

    üç transfer istiyorum; birinci sırada hızlı ve adam eksilten bir santrafor, ikinci sırada onyekuru tipi bir kanat ve üçüncüsü seri gibi bir orta saha. bir tanesini bile alabileceklerinden ümidim yok ama yine de yazıyorum. alıp beni utandırırlarsa çok memnun olurum.

    not:milli ara sonrası oynayacağımız alanya spor’u yenmeliyiz. çok zor geçecek bu maçı aldığımız taktirde iyi bir çıkış yakalayacağımıza inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın