• 54
    türkiye gibi ülkelerde kamuoyu oluşturma gücüne sahip, tanınırlığı yüksek insanlar genellikle insanların duygularına hitap ederler. çünkü kitlelerin bundan hoşlandığını, böylelikle kendilerini iyi, önemli ve değerli hissedeceklerini çok iyi bilirler. ve bu bilgiyi de sonuna kadar, ustaca kullanırlar. böylece güçleri daha da artar. ancak sloganlar ve dünyaya karşı mevzilenen bu içi boş yer, hiçbir şeye yaramaz, böyle bir yöntemle hiçbir sorun çözül(e)mez. önemli olan sorunların üstesinden gelmek değildir zaten. önemli olan sanal da olsa, değerli hissetmektir. zaten meselenin özüne işaret edenler dışlanır, yalnızlaştırılır. öyle insanlar iyi hissettirmezler çünkü. gerek yoktur onlara, onlar fitnecidir. birliğimize, beraberliğimize kasteden hainler ve düşmanlardır. ahlak mastürbasyonu yapıp, yoluna devam etmek daha güzeldir. çok daha kolaydır. simülasyon da olsa, sanal da olsa, içi boş da olsa aslolan; son kertede iyi ve değerli hissetmektir.

    fatih terim, diğer çoğu aforizmalarında, sloganlarında olduğu gibi, bu sözün içini de kendi elleriyle, eylemleri ve seçimleriyle boşaltmıştır.

    halbuki bizim ülkemizin işini iyi yapan insanlara ihtiyacı var. iş ahlakı olan ve işini olabilecek en yetkin yerlere çıkaracak, (böylelikle ülkece içinde olduğumuz ve bir türlü kurtulamadığımız paradokstan çıkmamızı sağlayacak) sözgelimi iyi çöpçülere, mühendislere, öğretmenlere, gazetecilere, hukukçulara, spor adamlarına vs. ihtiyacımız var.

    keşke türk futbol tarihinin en başarılı teknik direktörü fatih terim, salt duygulara hitap etmeyip, her daim işine odaklanabilseydi. keşke kendi bilgi ve deneyimlerini aktarıp, galatasarayımızı gözümüz kapalı emanet edebileceğimiz genç insanlar yetiştirebilseydi. keşke fatih terim'in içi boş sloganlarını ve her mağlubiyetten sonra alıştığımız bahanelerini değil, nasıl daha iyi olabilirizi konuşup, tartışabilseydik. keşke oyunlar oynamasaydık vs.
App Store'dan indirin Google Play'den alın