• 84
    teknik heyetin işini ciddiye almadığı 1 ekim 2020 rangers fc galatasaray maçı fazlasıyla gösterdi.

    öncelikle soruyorum, ben kimim?
    -galatasaray'a gönül vermiş sıradan bir futbolseverim.

    can sıkıntısından dolayı rangers takımının 3 günde 4 maçını full, geri kalanların da özetine baktım. maç öncesi 3 şeye dikkat etmiştim:

    1-) ryan kent (bkz: #2985780)
    2-) marcao ve linnes'in arasına atılacak paslar (bkz: #2986430)
    3-) barisic- tavernier ikilisi.

    ilk golü marcao ve linnes'in arasına atılan topta, ikinci golü ise barisic-tavernier ikilisinden yedik.

    maçı kazanmamız için de şunu demiştim:
    1-sert olmalıyız
    2-duran toplarda zayıflar
    3-tek pas

    ilk yarı rangers takımı hem tedbirliydi hem de sert bir takımla karşılaştığı için 15 milyon değer biçilen forvetleri dahil kimse bir şey yapamadı. attığımız golde duran toptan geldi.

    bakın ben 3 günde seyrettiğim maçlarla bu analizleri rahatlıkla yapabildim. sadece ben değil; sen, o veya başkası.. kim olursa olsun bu analizleri yapardı çünkü acayip belirgin bir oyun tarzı. peki bizim teknik heyet ne yaptı? 2 haftalık bir sürede rangers takımını analiz etmek yerine sanıyorum ki yan gelip yattı. adamların hızlı kanat oyunlarına karşı orta sahayı kalabalık tutmak yerine, feghouli ve babel gibi statik adamların tercih edilmesi insanda akıl mantık bırakmaz. yahu tamam fatih terim dediğim dedik bir adam ama yardımcıların hiçbirinde cesaret olmaz mı ya, hocam şunu yanlış yaptın, bunun böyle olması daha iyi gibisinden sözleri söylemek ne kadar zor olabilir? bir başkasının boyunduruğu altına girmekten neden zevk alıyorsunuz? kenarda otururken hiç mi düşünmüyorsunuz benim vasfım nedir diye? size söylüyorum yardımcılar soruyor musunuz kendinize?

    guardiola city takımını çalıştırırken yardımcılığını arteta üstleniyordu. arteta da " ohh burası misss abi.. paramı alırım, kulübede otururum, sorumluluk desen bende değil. cennet cennettt" diyebilirdi ama kendini kanıtlamak ve meydan okumak için arsenal'in başına geçti. bizdeki ümit davala, levent şahin, hatta eskinin hasan şaş'ı ise anca yorumcu olur çünkü adamlarda hedef namına hiçbir şey yok. oturduğum yerden strese girmeden paramı alır giderim kafasındalar. fatih terim desen zaten zorla takımın başına geçmiş gibi...

    kısacası değişime teknik heyetten başlamamız gerekiyor. yanlış anlaşılmasın fatih terim istifa falan demiyorum, diyemem de. adam yaşayan efsanemiz ama kendisine artık gerçekten çeki düzen vermesi gerekiyor. bu düzenin ilk ayağı da evlat kontenjanından seçilen yardımcıların gitmesi ve kendini futbola vermesiyle başlar. aksi takdirde kimse de sabır mabır kalmaz.

    edit: cümle yanlışları.
App Store'dan indirin Google Play'den alın