• 40301
    "biraz geniş bir rotasyon oldu. bana çok şey ifade eden bir rotasyon. her oyuncumuz hazır olursa daha bu 50-60 maçı daha rahat götüreceğiz. maç sayısı yükseldikçe her oyuncuya ihtiyacımız var. biraz riskliydi; ama hayat risk. onları da görmem lazımdı. artı bazı oyuncularımız hiç durmamıştı. sezon başından beri hazırlık maçı dahil hepsinde 90 ve üstü oynayan oyuncularımız vardı. bu oyucu değişimlerini doğru kullanamazsak, hem iyi performans alamadığımız gibi sakatlıklar da olabilir.. yükü eşit dağıtabilirsek bu arada kaybetmezsek bu beni çok sevindirir. bugün de onu düşünerek hareket ettim. türkiye ligi'nde beş oyuncu değişikliğine alıştık, uefa avrupa ligi'nde üç sayısı ürkütüyor insanı. onu da hem bazı oyuncularımı kazanmak hem mümkün mertebe oyun 0-0 gittikçe oynatabildiğim kadar oynatmak için sahada bırakmayı düşünmüştüm. doğru oldu."

    "ilk yarıdaki sıkıcı futbolcumuzdan ikinci yarıda heyecan verici futbolumuza dönünce güzel işler oldu. çok pozisyon oldu. burada sevindirici olan neredeyse ilk yarı hiç pozisyon vermedik, ikinci yarıda 1-2 tehlikeli pozisyon verdik. bu da sevindirici. her oyuncumuzun hazır olması açısından bunlara devam edeceğiz. bu çok önemli."

    "taylan bizim yeni kazancımız. herkese izin var ona yok. bizimle veya başka takımda oynamadığı zamana saysın. onun dinlenme gibi bir lüksü olmamalı. maşallah iyi gidiyor. allah nazar vermesin daha da iyi gideceğine inanıyorum. oyunu geliştireceğiz, kendisini geliştireceğiz. doğru oyun oynamayı her geçen gün biraz daha öğrenecek. maç oynadıkça güveni artacak. güveni arttıkça inşallah bize dönüşleri daha iyi olacak. modern futbolda ve günümüz futbolunda saha içerisinde mevki değiştireceğimiz oyuncular çok önemli. oyuncu değiştirmekten ziyade saha içinde oyuncu değiştirmek büyük bir avantaj. taylan öyle bir oyuncu oldu. bundan sonra hep üstüne koyarak gidecek inşallah. koşu mesafeler, pas oranı ve isabetiyle gayet iyi gidiyor. belhanda'ya gelince. normalde belhanda'dan beklememiz gereken, onun yeteneğinde bir oyuncu için esasında bu. yoksa ilk iki senedeki şampiyonluklarda da çok iyi işler yaptı. onu on sekisze sokmayı becerdik, şut atmaya ikna ettik. 9 numara civarında on sekiz içine girmeye zorladık. o işleri yapacak kapasitesi de olduğu için oyuna renk katıyor. hücum repertuvarımız ne kadar geniş olursa, bu repertuvardaki değişimler arttıkça goller de geliyor, pozisyonlar da geliyor. rakibe klasik şekilde gitmek yerine, rakibe sürprizler yapmak için repertuvarınızın geniş olması lazım. bu genişliği yapabilecek oyuncuların başında geliyor. şu anda oynadığından zevk alıyor. biz de onun oynadığından zevk alıyoruz. inşallah böyle devam eder. "

    "ikinci yarı oyunu dominant bir oyun olunca, herkes bu oyundan zevk alınca, gol de gelince atağa da defansa da hep beraber gelip gitmeye başladılar. iyi bir gol attırdı marcao. marcao aldığımızdan beri gelişen, bundan sonra da gelişmeye devam edecek, müthiş iyi sol ayağı olan,çok iyi bir profesyonel. genç de bir oyuncu. o rakamların az olduğunu düşünüyorum artık marcao'ya. her geçen gün üstüne koyarak dev edecek. sayın başkanımız, yönetim kurulumuz eğer galatasaray lehine bir şey uygun görürse onu sizlerle paylaşırız zaten. şu anda öyle bir şey söz konusu değil. bir çok isteyeni olmuştu. anlaşılmıyor, her şey kolay değil öyle. marcao da burada mutlu. olursa da gelip gitmeler bu kadar çok ses getirmemeli. bunlar çok doğal .5 sene mukavele yapıyorsunuz, oyuncu bir sene sonra ben burada mutlu değilim diyerek gitmek isteyebiliyor. o zaman demek ki gidişler ve gelişler çok doğal. onun gibi genç yetenekli birçok oyuncuyu katacağız inşallah. sağ olsun şimdi abdurrahim bey geldi onu da konuştuk. listemizde birçok oyuncu var. inşallah onları da galatasaray'a kazandıracağız. onlar da marcao'nun izinden gidecekler. küçük bir toplantı yaptık aşağıda bu konularla ilgili. takımımızdan memnunuz; ama olası eksikleri de gidermeye çalışıyoruz."

    "etebo atlet bir oyuncu. koşan mücadele eden, tekniği de iyi bir oyuncu. nijerya milli takımı oyuncusu. ilk defa ilk 11'de çıktı. epeydir idman yapmayan, maç oynamayan bir oyuncu olarak gayet iyiydi. çok mücadele etti. bir ara kendisine seslendim, yorgunluk var mı diye. oynamak istemesi de güzel bir şey. bu şekilde onu da kazanacağız. orta sahamıza katkı yapacağı bir gerçek. memnunum, iyi mücadele etti. karşınızda genç, çok koşan ve mücadele eden bir takım var. onlar bu haftaki maçlarını tehir ettiler. 12 gündür maç oynamıyorlar. dinlenerek geldiler. bu çocuklar da pazar günü büyük bir maç oynadılar. ondan önce perşembe günü azerbaycan seyahatinden geldiler. oyuncularımı bu özverilerinden dolayı kutluyorum. iyi yoldayız. güzel gidiyoruz. bozamamak için de elimizden geleni yapacağız."

    "ne ilk derbi ne son derbi. bugünümüz burada kalsın. derbi günü öncesinde ve sonrasında konuşuruz."

    fatih terim

    (bkz: 24 eylül 2020 galatasaray hajduk split maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın