• 40093
    hafta sonunun flaş isimleri feghouli ve arda kenarda olunca galatasaray’ın topu kullanma dolayısıyla oyunu alma konusunda zorluk çekip çekmeyeceği önemli bir soruydu. nihayetinde merkezde taylan ve emre’nin önünde belhanda yer alacaktı ki bu üçlünün henüz ne bireysel ne de ekip olarak kendilerini ispat ettiklerini söylemek çok mümkün değil. özellikle marcao’nun geriden oyunu kurma konusundaki rahatlığı bu oyuncuları da rahatlattı. haklarını vermek lazım ki tamamlanamayan akınlarda bakü çıkarken doğru yer ve hamlelerle genellikle rakibi kesmeyi bildiler.

    özellikle lawal’ın oluşturduğu tehditleri çoğunu boşa çıkardılar. hem de linnes ve saracchi’yi net orta saha kanadı hatta çoğu zaman hücumcu olarak kullanmalarına rağmen... 30’dan sonra oyun azerbaycan ekibine doğa gitmeye başladı ve bu bölümde özellikle babel’in oyuna girmekten imtina edişinin sarı-kırmızılılar’ı topu ileride tutma hedefinde nasıl geri düşürdüğü açık bir şekilde ortaya çıktı. beşiktaş’ta gösterdiği potansiyeli bir tarafa eğer oyuna böyle bakacaksa babel’in kalması maddi manevi zarar.

    artı olan ise emre’nin çok kullanışlı, çok pozisyonlu basit oyununu sivas’ta olduğu etkinliğiyle galatasaray’a taşımış olması. çok rahat ve çok yararlı bir oyun oynadı. marcao’nun da hem oyunu kurma hem de savunma anlamında çok fayda sağladığını söylemek lazım. diagne’nin golcülüğü, saracchi’nin hızı, taylan’ın pozisyonunu doldurması oyununu dönüştürmesi de değerli. ancak en önemlisi neftçi bakü’nün hızlı direkt oyununu sergiletmemek. geçen seneki takım emin olun ileri geri çok zorlanırdı.

    mehmet demirkol

    (bkz: 17 eylül 2020 neftçi bakü galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın