• 334
    analiz:

    https://galatasaray11.com/e/8n788rmy

    29 yaş ortalaması ile sahaya çıktık. 4-1-4-1 görenler ilk başta eyvah yine mi derken, 4-1-4-1'i çılgınca oynayan bir takım bulduk.
    çünkü takım hücum ederken de savunurken de hakkını veren bir galatasaray vardı.

    fatih: transferine çok sıcak bakmamıştım ancak neden transfer edildiğini gösterdi. kalede güven verdi. karşı karşıya pozisyonda açıyı çok iyi kapatarak rakibi bozdu. güzel kurtarışlar yaptı. bana göre yenmeyecek bir gol yedi. keşke onu da çıkarsa büyük ihtimalle clean sheet olacaktı. yine de performansını ortalama üzeri değerlendiriyorum naçizane.

    omar: omar bey hoşgeldiniz, ne yapıyorsunuz? saygıyla ceketimi ilikliyorum. taş mısın, nesin? daha maçın hemen başında önce feghouli'nin arkasına attığı topu düzeltip ritmini kaybetmeden atağı sürükledi. hemen peşinden arda'nın şiddetini ayarlayamayıp taca göndermek üzere olduğu topu yakalayıp atağı devam ettirdi. ileride basıp "topa sert" oynadı ve arkaya kaçırmadı. çizgiye indi, orta kesti. içeriye çevirdi. maşallah diyelim. işte özlenen sağ bek.

    luyindama: henüz hazır değil. savruk oynadı ama toparladığı zaman di maria'yı manyak ettiği performansına dönecek inşallah.

    marcao: çok formda başladı. takımımızın rakibi hapsettiği anlarda, topu kapan rakibin tehlikeli çıkışlarında muazzam hamleler yaparak tehlikeleri bertaraf etti. bir sağa bir sola kademeye gitti. maşallah.

    saracchi: ortalama bir performans gösterdiğine inanıyorum. geçen sene oynadığı maksimum seviyede değil henüz. biraz savruk hareketleri mevcut ama iyi olacaktır.

    taylan: kardeşim benim. allah nazarlardan korusun. bu bölgeye bu kadar çabuk evrilmesi muhteşem. başlığına bakarsanız kendisine hep inandım. hakkını veriyor. tugay kerimoğlu mu izledik dün akşam, yoksa bir miktar gerrard mı? mübalağa edip beklentiyi yükseltmek istemem ama adamın hakkını vermeliyim. taş gibi oynadı taş. ikili mücadele kazanma, sahipsiz toplara çekinmeden girme, top çalma, oyunun yönünü değiştirme, basit tek paslar, şut... her şey vardı. aslanım benim. inşallah böyle devam eder.

    belhanda: yine başlığına bakarsanız entry'lerim genelde olumsuzdur ancak bağnaz bir adam değilimdir. yiğidi öldür, hakkını ver. tutuk başladıktan sonra ritmini bulunca gayet güzel oynadı. istikrarlı devam ettirebilir mi, bilemiyorum. bu maç özelinde yorumluyorum. ortalamanın üzerinde oynadı.

    emre kılınç: "hangisini alacağız, mert hakan mı iyi emre kılınç mı?" "emre kılınç sivasspor'daki performansını gösterebilir mi?" sorularına net yanıtlarımızı aldık galiba. kardeşim taş mısın, yılan mı? alev alıyor, alev. ayağına gelen her top aksiyon, her top tehlike. şimdi bu kardeşimize önlem alacaklar. işte o zaman diğer oyuncular dalacak içeriye :) hastasıyız. allah nazarlardan saklasın. bahsetmeden edemeyeceğim, o son vuruş neydi golden önceki?

    arda turan: başlığında belki de olumlu bir tane entrym yoktur. terim bizlere rağmen transfer etti kendisini. hem mücadele etti, hem çok kadife oynadı hem de kaptanlığının hakkını verdi. lincoln ile bordeaux'u dağıttıkları maç geldi aklıma ki henüz o tempoyu bulmadı. soldan takım arkadaşlarını kaçırmaları, yumuşak bilekleri gözümüzün pasını sildi. falcao ve emre ile uyum yakaladı. ancak en önemlisi somurtmaması, gülümsemesi, pozitif enerjisi, savunmaya yardımı ve mücadelesi idi. bir pozisyonda saracchi’ye top attı ve boşa kaçtı. gayet de müsaitti. saracchi yanlış bir tercih kullanıp topu içe kesti. ne yapacağını merak ettim ve kesinlikle dönüp saracchi’ye tepki göstermedi. işte en önemlisi bence buydu. kabadayılık değil, futbolculuk yaptığı sürece bu şekilde galatasaray’a hizmet edecektir. 66’ya konsantre olduğunu gördüm, inşallah aynen bu çizgide bozmadan devam eder. işte o zaman küllerinden doğar.

    feghouli: bitirici değildi ama çalıştı, üretti. fena oynamadı. alıştığımız sezon başı görüntüsünden uzaktı. erken form tutacak gibi görünüyor. falcao’ya asisti gayet güzeldi.

    falcao: allah sakatlık, hastalık vermediği sürece çatır çatır oynar. adam gerçek bir tilki. golleri basit gibi görünüyor çünkü doğru zamanda doğru yerde. az dayak yemedi rakipten ama yılmıyor da. kuduran kudursun şimdi. (bkz: we have el tigre, they don’t) 2 gol 1 asistle başladı. allah nazardan saklasın.

    diagne: oyuna biraz daha erken girmesini beklerdim. aslında golü yemesek, hatta 4 fark yapabilsek çift forvet bekliyordum 70’ten sonra. kısmet olmadı. kardeşimiz güçlü, efendi ve çalışkandı. kısa sürede fazlasıyla aksiyon üretti. güçlü ve tıpkı arda gibi konsantre görünüyor. çok can yakar. hoca falcao ve kendisinden optimum faydalanacaktır. maraton uzun, çok ihtiyacımız olacak. zaten beğeniyordum, bu maç özelinde de beğendim. galatasaray ilgin en iyi forvet hattına sahip ve diagne bizim için çok önemli. bunu tartışmam bile.

    babel ve ömer: çok uzun yazmayacağım. oyuna girdikleri an oyunun akışı, pas kalitemiz ve tempomuz yerle bir oldu. babel’den beklentim yok ancak ömer rotasyonda iş yapacaktır.

    jimmy: son dakikalarda gerekeni yapıp pas istasyonu oldu. çok fazla yorum yapma şansım yok. ancak kendisi yerine gençlerimizden birilerinin oynamasını beklerdim.

    donk: beklediğim gibiydi. ilerleyen günlerde tempo buldukça standardının altına düşmeyeceğine inanıyorum.

    genel olarak tatmin edici bir oyun oynadık. ne var ki ikinci yarı bir süre orta sahamız kolay geçildi. hoca bunu çözecektir. mesela stoper çıkarırken donk değil emin’i kullanıp, orta sahaya donk’u takviye edebilir. luyindama form tutunca tabi daha diri bir takım savunmamız olur. etebo da umarım pozitif ivme verir. elbette orta sahaya katılacak yeni isim(ler) çok önemli. doğru takviyeler yapılırsa inşallah çok daha iyi oluruz.

    maçın adamı taylan mı, emre kılınç mı, falcao mu bilemiyorum. bilmek de istemiyorum :) inşallah hep böyle mutlu haftasonlarına uyanırız.

    (bkz: hedef 23)

    (bkz: konsantrasyon)
App Store'dan indirin Google Play'den alın