resim
Jakup Jimmy Durmaz
Takım:Gençlerbirliği
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:İsveç
  • 552
    16 ekim 2018 isveç slovakya maçı kendisinin son kez ilk onbir başladığı milli maç. bu tarihten sonra isveç'in oynadığı 10 maçın sadece 1'inde 16 dakika forma bulmuş kendisi, o da 5 eylül 2019 faroe adaları isveç maçı ki zaten daha sonra hiç çağrılmadı milli takıma. oynadığı dönemlerde de 10 ekim 2016 isveç bulgaristan maçı kendisinin 90 dakikayı sahada tamamladığı son maç.

    anatomi manatomi karıştırmaya hiç gerek yok. ya da tam tersi ibrahimovic'le takım arkadaşı olmasının da zerre önemi yok çünkü isveç milli takımı über topçulardan oluşan bir takım değil. erkan zengin de ibrahimovic'in takım arkadaşıydı? bursaspor'un kalecisi ivankov mesela adam berbatov'la beraber çıkıyordu sahaya. isveç milli takımı forması giymek sizi iyi bir futbolcu yapmıyor. özellikle 2010'lu yıllarda isveç'in oyuncu havuzunun kalitesinde yaşadığı sıkıntılı dönemleri göz önüne alırsak. ayrıca jimmy'nin de isveç için vazgeçilmez bir oyuncu olmadığını vurgulamak lazım. isveçle katıldığı 5 dünya kupası* ve 3 avrupa şampiyonası* maçında aldığı süre 47 dakika. toplam üç maçta 11, 20 ve 16 dakika süre almış. yeteneği ne gömülesi ne övülesi bir futbolcu.

    jimmy bana kalırsa yeteneği ne gömülesi ne övülesi bir futbolcu. ancak bizim fazlaca zaman kaybettiğimiz bir isim. 50-60 maçlık bir periyotta geniş kadroda işimize yarayabilir mi? belki evet. ama üzerine oyun kurabilir misiniz? elinizde farklı alternatifler varken kurtarıcı olarak sahaya sürebilir misiniz? skoru bulduğumuz maçlarda takımı diri tutmak için yapılacak hamlelerin oyuncusu olur jimmy, fazlası değil. ve henüz sezonun ilk haftası* skoru bulduğun bir maçta jimmy yerine başkalarını görmek de -özellikle genç oyuncuları- bu taraftarın hakkı. jimmy yerine sağ kanada gayet de ali yavuz kol alınabilirdi. bir taraftar olarak ben onu görmek isterdim sahada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın