• 44
    türkiye'nin ana sorunu ile aynı. yetkisi olanların bilgisi yok, bilgisi olanların ise yetkisi yok. çünkü:

    1-) aile planlamasının olmaması
    2-) 2020 dünyasına nazaran eğitim kalitesinin rezilliği.

    yani bireylerin ortalama aklı, bilgi birikimi ve zekası çok iyi değil ve bu aşamada sahip çıkıp yönlendirmesi gereken devletin ise bu konuyla uzaktan yakından alakası olmayınca, ortaya trajikomik bir toplum çıkıyor. daha da açarsak, insanların kafalarına göre dengesiz çoğalması ve topyekun cahil kalması. niteliksiz kalabalık insan topluluğu kadar dünyaya zarar verecek bir kitle yoktur. herkes kafasına göre yaşıyor, toplumun ise bir ahengi ve birlik gücü yok. herkes kendi derdine düşmüş.

    dünyaya gelen her birey barınma, beslenme ve geçim meselelerini halletmiş olduğunda ömrünün çoktan yarısı tükenmiş oluyor. bu da spor ömrünün çoktan bittiği anlamına gelmektedir. sporcu yetişmiyor, sanatçı yetişmiyor hatta ve hatta bilim insanı dahi yetişmiyor. ekonomik refah garantisine sahip olmayan, her aklı ve zekası yerinde olan birey, spor ve sanatı sadece boş zamanlarında hobi olarak gerçekleştirebiliyor, o da gücü yeterse. yani zeki insanlar futbol ve sanat gibi iş dünyalarında başarıya ulaşmanın o kadar kolay olmadığını bildikleri için daha kolay yolları seçip daha düşük şartlarda yaşamayı kabul ediyorlar. bir nevi garantili ve basit yaşıyorlar. böyle olunca spor ve sanat ile ilgilenen insanlar ya zengin aile çocukları ya da gözünü karartmış kör cahiller oluyor. kusura bakmayın ama maalesef bu kitlenin büyük çoğunluğu, toplumun akıl deposunu oluşturmadığı açık. bundan dolayıdır ki çok nadir kaliteli sporcu ve sanatçı yetişiyor, yani şans eseri.

    zeki insanlar mühendis kisvesi altında teknikerlik yapıyor, doktorlar kendine bakmayan hastalara mesai harcıyor, hukukçular toplumun düzenini bozan kişilerle uğraşıyor, ya da başka bir alanda hafta içi 08.00-17.00 temposuyla yaşamını devam ettiriyorlar. işler böyle yürüyünce, maalesef tir ki vitrindeki insanlar, genelde izleyen insanları heyecanlandırmayan sıradan tipler oluyor. işten bundandır ki, başında türk olan her kavram 2020'nin çok gerisinde, çünkü toplum zamanın gerisinde. çünkü türkiye'de bugün tarih 2020'yi göstermiyor, en fazla 1910.
App Store'dan indirin Google Play'den alın