resim
Papa Alioune Ndiaye
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Senegal
  • 3493
    sözlükte gereksiz yere çok gömülen futbolcudur.

    ndiaye üzerinde çok fazla tartışılacak bir isim değil aslında. bunun nedeni kendisinin yapabileceği ve yapamayacağı şeylerin çok net olması. yani neyi alacağını ve neyi alamayacağını zaten biliyorsun bu adamdan. ayrıca bizde top oynamamış adam değil ki bu. zaman zaman herkesi kendisine hayran bıraktığı maçlar oldu yani.

    ndiaye neyi iyi yapar?
    süper lig için -özellikle de kendi mevkisine göre- fiziksel özellikleri üst seviyededir. hızlıdır, güçlüdür, dinamiktir ve dayanıklılığı yüksektir. ndiaye topu alıp ani patlamalarla takımı atağa kaldırabilir, serbest bırakılırsa ceza sahası koşuları yapar ve mevkisi için yeterli gol katkısını verebilir, şok preslerle topun sizde kalmasını sağlayabilir ya da rakibin hızlı atağını kesebilir, orta sahaya fiziksel direnç katar.

    ndiaye neyi yapamaz?
    öncelikle mental özellikleri çok yüksek bir futbolcu değil, bu kesin. bazen amatörce işlere kalkışarak pozisyonunu kaybedebilir ya da anlık dalgınlıklar yaşayarak saçmalayabilir. oyun görüşü sıradandır. pas yeteneği bir merkez oyuncusu olarak en sıkıntılı noktası belki de. bazen yanına pas atarken dahi pasın şiddetini ayarlayamıyor. yani top rakipteyken topu yemek isteyen ndiaye, top kendisindeyken topun kıymetini pek bilmiyor. bir de mental olarak yaşadığı sıkıntılar onun iyi olan fiziksel tarafına da zarar veriyor. maç içinde gücünü saklamayı bilmemesi ve bazen maçın en kritik anlarında ortadan kaybolması gibi. dayanıklılığı gerçekten yüksek bir futbolcu olmasa bu çok daha fazla hissettirir kendisini ama o özelliğiyle durumu kurtarıyor işte.

    yani kısacası ndiaye ''kullanılabilir'' bir adam. hücum rotasyonunu arda, feg, babel, emre akbaba, falcao, diagne gibi isimlerin oluşturduğu bir takımda bazı futbolcuların ekstra eforla oynaması zaten şart. bu saatten sonra hücum rotasyonumuzda köklü değişiklikler olmayacağını, çift yönlü canavar bir orta saha bulmamızın zor olduğunu(u: buldun, kaç tane bulacaksın?) veya bulsak da zaten alamayacağımızı düşünürsek ndiaye çok saçma bir istek değil. aslında tam da ligin başlamasına 1 hafta kala orta sahası olmayan süper lig takımı transferi. kaldı ki çok sakatlanmayan bir futbolcu olarak sadece ligde 40 maça çıkacak bir takıma transferi çok da saçma görünmüyor.

    geçen sezonun 2. devresinin ilk 8 haftasındaki gibi bir pas oyunu oynayacaksak ndiaye olmaz zaten bunu anlamak için alim olmaya gerek yok. öte yandan o oyunu oynayacak seri-lemina-mariano gibi futbolcularımızın olmadığını biliyor, o oyunu oynamanın zor olduğunu görüyoruz. klasik kaotik günlere geri döneceksek üzgünüm ama mevcut takımda ekstra eforla oynayacak adam şart. o adam da as olarak oynayacak veya orta saha rotasyonunda bulunacak ndiaye olabilir.

    ayrıca farkında mısınız bilmiyorum ancak takımda orta saha yok, ligin başlamasına 1 hafta var. ndiaye gelir mi, gelirse katkı verir mi bilmem ancak katkı verse dahi şu durumda ndiaye isminin gündeme gelmesi yönetimin transfer konusundaki beceriksizliğini çok iyi anlatıyor. bunca zamandır orta saha arıyoruz ve ligin başlamasına 1 hafta kala gündeme gelen en ciddi isim ndiaye mi? çok iyi iş gerçekten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın