• 28
    batı yarı finali ilk maçında houston lakers'i 112-97'lik skorla yenerek seride 1-0 öne geçti.

    aslında 3 çeyrek boyunca maç kafa kafaya gidiyordu. şunu hemen belirtmek lazım, maça 7-0 la başladı lakers, sonra ilk periyodun 4. dakikasında houston öne geçti ve maç boyunca lakers bir daha öne geçemedi. 0-7 fark aralığında 3. çeyrepin sonuna kadar gelindi.

    aslında nolduysa 3. çeyreğin bitimine 2 dakika kala başladı. skor 78-76 houston lehineydi. o dakikadan sonra, 4. çeyreğin ilk 5 dakikası da dahil olmak üzere 7 dakikanın skoru 23-6 oldu. bu kadroyla da lakers'ım büyük farkları az sürede kapatma şansı yoktu ve geri dönemediler.

    6.adamı rondo olan bir takımın başarılı olma şansı zaten mucizelere kalmış demektir.

    isimlere gelecek olursal, houston'da harden harika bir maç çıkardı. sürekli içeriyi zorladı ve kolay turnikilerle sayılar buldu. maçı da 36 sayıyla tamamladı. westbrook zaman zaman bocalasa da sorumluluk almaktan kaçmadı, maçı da 24 sayıyla bitirdi. eric gordon da 23 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

    lakers cephesinde davis'in 25 sayı 14 ribaundu, lebron'un 20 sayı, 8 ribaund ve 7 asisti yeterli olmadı. lebron maça hiç giremedi açıkçası. takım zaten çer çöp dolu, bir de lebron etkisiz kalınca mağlubiyet kaçınılmaz oluyor.

    lakers için westbrook, gordon, harden üçlüsünü savunmak gerçekten büyük eziyet. zatwn bu konuda çok yetersizler bir de karşılarında hem içerden hem dışardan etkili 3 isim olunca işleri gerçekten zor.

    portland serisinde kaybettikleri ilk maç sonrası "lakers bugün kaybetti ama portland bu oyunla 1 maç daha alamaz" demiştim. bugün de şunu söyleyebiliriz, lakers bugün kaybetti, bu oyunla devam edelerse 4-0'la süpürülüp eve dönerler. lebron'un 20-25 şutun altında oynamaması gerekiyor. öyle danny green'in, rondo'nun maç başına 10 top kullanma lüksü yok bu takımda.

    bir sonraki maç serinin son maçı olabilir lakers için. kaybederlerse seri net olarak biter. lebron ve davis bu maça asılacaktır ama bakalım yeterli olacak mı. bence olmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın