resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 18432
    kendisi hakkında söylenecek o kadar çok söz, yazılacak o kadar laf var ki...

    galatasaray'ın attığı gole sevinen top toplayıcı çocuk olarak tanıdık arda turan'ı. altyapımızdan a takıma çıktı ve çıktıktan 1 sene sonra ersun yanal yönetimindeki manisaspor'a kiralık olarak gitti. orada kendisini iyi gösterdi, umut verdiği besbelliydi. sonraki sene 5 sezon kalmak üzere yuvasına döndü. gencecik yaşta şampiyonlar liginde liverpool deplasmanında liverpool'lu futbolcuların başını döndürdü, aynı sezon ligde düzenli forma giydi ve vasat üstü bir performans sergiledi. 2007-2008 sezonu ise kariyerinin başlarında en göze çarptığı dönem oldu, o sezon şampiyonluğumuzda çok iyi bir katkı verdi, en unutulmazı tartışmasız sivasspor deplasmanında attığı 3 goldü. tüm taraftarlar onu bağrına basmıştı.

    tartışılmaya başlandığı dönem ise 2008-2009 sezonu oldu. o zamanlar adnan polat kendisine 10 numara vermeyi düşünüyordu ve buda bence genç bir fubolcunun üstünde baskı yarattı. o aralar sinem kobal'la flört dönemi olmuştu ve o olaylardan arda turan çok etkilenmişti. attığı gollerden sonra bile basına bunu da yazın diyordu, aslında çok haksız değildi çünkü sakatlığı ile ilgili "çok seks yaptığı için oldu" diyen adamlar vardı. fenerbahçe derbilerindeki kavgaları, magazinde çıkan haberleri vb. çok tartışmalı 3 sezon geçirmişti.

    2011-2012 sezonunun başlangıcında fatih terim kalmasını istemesine rağmen atletico madrid'e gitti ancak gayet iyi bir bonservise gitti, buda diğer transferlerimizin yolunu açtı, atletico madrid'de tartışmasız çok başarılı oldu. unutulmaz bir lig şampiyonluğu kazandı, avrupa'da önemli işlere imza attılar ve bunun sonucunda çok yüklü bir bonservise barcelona'ya transfer oldu.

    maalesef çöküşü tamda barcelona'ya transfer olduğunda başladı. ilk olarak transfer olduktan sonra kural gereği 6 ay oynayamadı. zaten barcelona'da düzenli ilk 11 oynaması çok zordu ancak arda oynadığı zamanlarda da hiç kendisini gösteremedi, bir el clasico hatırlıyorum kendisi yüzünden barça 2 puan kaybetmişti. ancak kendisini bu noktada asıl bitiren saha dışı olayları oldu. gereksiz siyasete girdi, evet propagandası yaptı, babası yaşındaki adamı milli takım uçağında tartakladı, prim olayları gündemi ve milli takımı alt üst etti ve daha birçok şey...

    2018 ocak'ta başakşehir'e transfer oldu ve burda da vukuatları bitmek bilmedi. hakemi gereksiz yere itip yanlış hatırlamıyorsam 11-13 maç arası ceza aldı. şarkıcı berkay'ın eşiyle ilgili olayları oldu, adamı darp etti, silahla hastane bastı. say say bitmiyor gerçekten.

    kariyerinde iyi, çok iyi ve çok kötü dönemleri oldu yukarıda yazdığım gibi. kaybedecek bir şeyi yok artık, tamamen saha içine odaklanmak zorunda ki bunu en iyi kendisi biliyordur. umarım kariyerine başladığı gibi bitirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın