• 39593
    galatasaray'ın çok fazla transfere ihtiyacı yok. defans ve forvet hattı çok zengin. ama orta alanda 2 ya da 3 oyuncuya ihtiyaç var. fatih terim'in son iki dönemde g.saray'da yaşadığı şampiyonluklarda orta sahada selçuk- melo, fernando-ndiaye ikililerinin büyük katkıları vardı. g.saray kadro mühendisliğini yaparken örnek verdiğim oyuncular tipindeki isimleri kadroyla katmalıdır. geçen sezon fatih terim en büyük zafiyeti orta alanda yaşadı. nzonzi- lemina-seri üçlüsü bal yapmadı.

    belhanda ve linnes satılır, babel, jimmy, ahmet çalık gibi oyuncular kiraya verilirse ya da satılırsa elde edilecek gelirle orta sahadaki zafiyet giderilir. g.saray tüm takımlara oranla başakşehir ile birlikte kadro bütünlüğünü koruyor. en önemli eksiği orta saha. sezon başlamadan bu zafiyetin giderilmesi takım uyumu adına önemlidir.

    üstelik f.bahçe, bazı bölgelerde çok zengin bazı bölgelerde ise oyuncu fakiri durumunda. orta sahadaki yoğunluk nasıl giderilecek? yeni kurulan forvet hattının katkısı ne olacak? bu kadar çok ilk 11'de oynayacak oyuncu grubu ile çalışmak erol bulut adına da kolay olmayacak. çünkü alınan oyuncuların hepsi kulübeye değil ilk 11'e alınıyor. f.bahçe, geleceği planlamıyor, yılı kurtarmaya çalışıyor.

    welinton, n'sakala ve mensah fazla güven vermedi. beşiktaş, ljajic'i kazanmalı, sağ bek almalı, özellikle bir golcü transfer etmeli. şenol güneş'le gelen şampiyonluklarda gomez, aboubakar, cenk tosun gol ayakları olmuştu. koca bir sezonu larin'e, umut nayir'e ve güven'e teslim edemezsiniz.

    ayrıca paok maçı sonrasında sergen hoca'nın "istediğimiz transferler yapılamadı" sözü beni şaşırttı. kimleri istedi de alınmadı? keşke sergen hoca bu isimleri de verseydi. çünkü beşiktaş yönetimi maddi konuları aşmak için büyük çaba sarf ediyor. bu ortamda istediğimizi almadılar demek taraftarın yönetime tepki koymasına yol açar.

    levent tüzemen
App Store'dan indirin Google Play'den alın