• 14
    transfer şampiyonu olmak, fazla sayıda futbolcu transfer etmek değildir. tam aksine, takımın ruhunu örselemeden, gerekli pozisyonlara, nokta atışı yıldız futbolcular transfer etmektir. bu bir sezonda ilk onbire üç ya da dört takviye demektir. fazla transfer, istisnalar dışında bozgun demektir.

    bu sezonun 2020/2021 transfer şampiyonu hangi takım diye soran olursa sakın fenerbahçe demeyin. çünkü fenerbahçe transfer şampiyonu değil olsa olsa çorba şampiyonu olur. aldıkları ve de satmayı düşündükleri futbolcularla takımı baştan aşağı değiştiriyorlar. futbolcuların birbirlerini isim-isim tanıması bile en az üç ay alır. futbol karakterlerini anlamaları altı ayı alır. hatta bazen hiç anlayamazlar birbirlerini ve sezon ortasında yaprak dökümü başlar. sonra da başlar karşılıklı suçlamalar, saldırılar ve ardından bingo.

    siz hiç avrupa’nın önde gelen liglerindeki baş, hatta başaltı takımlarının ilk onbire üç-dört futbolcudan fazlasını aldıklarına tanık oldunuz mu? on yılda bir istisna olabilir ama bunun dışında asla göremezsiniz. (yatırım için alınıp kiralanan futbolcular hariç) neden? çünkü akla ve mantığa aykırı da ondan.

    fenerbahçe, bu sezon ali koç için son sezon olduğu için gözünü kararttı uçurumdan aşağı saldı kendini. hem sayıca hem de kalite olarak tam bir enflasyon yaşanıyor şu anda. böyle giderse geçen yılki kadrodan sadece üç futbolcu kalacak ilk onbirde. hatta yedekleri de sayarsak toplam altı futbolcuyu geçmeyecek gibi. bu şartlarda şampiyon olmak imkansız gibi ama kanaatimce federasyona ve hakemlere güveniyorlar. zaten ilk işaret fikstür çekiminde verildi. fenerbahçe ile oynayacak her takım önce başakşehirle, sonra fenerbahçe ve ardından da fenerin kankası kasımpaşa ile. yani açıkça fikstür şikesi yapılmış. bizimle oynayacak takımlar ise öncesinde hatay spor ile sonrasında karagümrük ile oynayacak. yani kendilerince küme düşme adayı iki yeni takımı koymuşlar. buna rağmen başaramazlarsa hiç şaşırmam.

    bu durumda galatasaray’ın, iki tane ön libero (şöyle rakibini bayıltan cinsinden) alması halinde, emre kılınç ve ömer el abdullah ile dört takviye yapıp sezonu şampiyon tamamlaması çok daha mantıklı ve olası. lakin sinirlerimizin çok sağlam olması ve mücadeleyi son dakikaya kadar sürdürmemiz gerekecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın