• 6
    havaya saçılan ülke puanı olarak futbolumuza geri dönen hadise.

    ülkemizde yayınlansa kimsenin oturup izlemeyeceği bir lig olan kıbrıs liginin takımları sadece ön elemelerde kazandıkları maçlarla son 3 sezonda türkiye ligi takımlarından 1.300 puan daha fazla toplamışlar uefa'da.

    ön elemede elenen her bir türk takımı sadece ülke puanına katkı yapamamış olmakla kalmıyor aslında. elenen her takım, yoluna devam eden takımların topladığı puanı bölmeye devam ediyor. 4 takımla elemelere girip birer tur geçip elenen kıbrıs takımları, 3 takımı elemelerde gümleyip tek takımı gruptan bir sonraki tura çıkan türkiye takımlarından daha fazla puan topluyor.

    türkiye takımları sadece ön eleme turlarına doğru dürüst hazırlansa, önem gösterilse, federasyon bu konuda özellikle teşvik edip zorlasa çok rahat 8.-9.'luk mücadelesi yapabilecekken; yaz aylarında eften püften rakiplere kaybedilen elemeler yüzünden 11.-12.'lik sırasında can çekişiyor.

    beş takımın dördü ağustos ayında elendikten sonra tek takımın çeyrek final vs. görüp işi kotarmasını bekliyoruz. oysa çok basit turlarda kaybedilen maçlar yüzünden türkiye ligi takımları kendilerini avrupa'da daha kalıcı yapabilecek ülke sıralamasını kaçırıyor.

    ancak türk futbolu günlük sidik yarışlarına, yöneticileri de kendi kişisel menfaatlerine o kadar dalmış durumda ki; pisi pisine giden elden kaçanların hesabını kimse sormuyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın