• 1
    25 ağustos 2020 paok beşiktaş maçını izleyemedim işim vardı. yarım saattir sosyal medyada dolaşıyorum. arkadaş ben anlamıyorum; bu beşiktaş'ın 3 yemesi, bu kadar pozisyon vermesi, kötü oynaması falan çok değişik bir şey mi? sanki çok anormal bir şeymiş gibi twitler görüyorum, yorumlar okuyorum.

    türkiye'deki bu algı gerçekten beni çok irite ediyor. bu adamlar 2016 ve 2017 haricinde avrupa'da doğru dürüst başarı elde edememiş bir kulüp yapısına sahipler zaten. öyle bir hava var ki sanki beşiktaş avrupa'da sürekli başarılar elde ediyor, sanki sürekli puan topluyor, sanki sürekli avrupa'da gedikli haline gelen bir takım. bu adamlar 2 senedir uefa avrupa ligi'nde gruplardan çıkamayıp lige dönüyorlar arkadaşlar. 2018-2019 sezonu hadi neyse ama 2019-2020 sezonunda resmen rezil oldular. biz real'li psg'li grupta 13 gol yerken bu adamlar şu an adını bile hatırlayamadığım takımlardan 14 gol yediler. yani bu adamlar için avrupa'da başarısızlık olağan bir şey. şenol güneş ve fikret orman'ın getirdiği çok iyi oyuncular(talisca, adriano, aboubakar...) sayesinde 2 sene başarılı oldular diye kendilerini avrupa fatihi sandılar, bir de bu algıyı türkiye'nin birçok futbolseverine yedirdiler.

    velhasıl beşiktaş'ın avrupa'da bugün ve 2 sezondur başarısız olması gayet olağan bir şey. buradaki sorun, 2 senelik tarihleri olan bir kulübün taraftarlarının sesinin bu kadar çok çıkması ve insanların da bu güruha inanması. umarım başarısızlıkları devam eder de sesleri 2015'teki hallerine döner.

    dipnot: ayrıca bu durumun adı sanırım post-truth'tu. bir renktaş öyle bir entry girmişti, bir yanlışı ne kadar çok söylersen artık o yanlış doğru olarak algılanmaya başlıyor. entry'i bulan birisi bana atarsa ekleyeyim.

    (bkz: #2740285)

    edit: riffidy aradığım entry'i buldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın