resim
Sofiane Feghouli
Takım:Karagümrük
Mevki:Ön Libero
Yaş:34
Boy:1.77
Uyruk:Cezayir
  • 4946
    buraları son zamanlarda boşlamıştım. pandemi, kötü sonuçlar, finaller... feghouli'nin attığı tweet'e yapılan yorumlar nedeniyle canım sözlüğüme bi bakayım dedim. kırmızı kartı ırk üzerinden yorumlayanların azlığı, beni bu siteye neden kayıt olduğumu tekrardan hatırlattı. cansınız. ben de muhabbete katılarak zenginleştirmek istedim.

    öncelikle, maçı 90 dakika izlemedim ama pozisyonu biliyorum, tekrar tekrar izledim. eğer, "maçı izlemediysen ne konuşuyorsun?" diye düşündüysen, devam kardeşim, senlik bi durum yok bu entry'de.

    eveett, baş başa kaldıysak başlayalım.

    https://twitter.com/...204171292168193?s=19

    twitter'da futbol; üzerinizdeki, kullanıcı adınızdaki, bio'nuzdaki renklere göre tartışılıyor. renklerimiz aynıysa biz haklıyız, kulübün hakkını koruyoruz, düşmanlarını ifşa ediyoruz. eğer fikren, ruhen ve en önemlisi attığın/beğendiğin/ rt'lediğin tweet'en bizim yanımızda değilsen, zaten hiç bizim olmamışsındır.

    şimdi, tweet'e geri dönelim ve tweet'i bu bağlamda değerlendirmeye çalışalım: feghouli medyada süregelen, bir sporcunun "disiplinsizliklerini" ırk üzerinden açıklama alışkanlığına isyan ettiği paylaşımın altında, birçok renktaşımın, "evet, bu kişi tuttuğum takımın üzerine yaptığı yorumları beğeniyorum" diye takip ettiği, yazdıklarının itibar gösterildiği ve kabul edelim ki taraftarın genel görüşüne ufak da olsa etkisi olduğu biri, feghouli'nin galatasaray'ın 1 senelik emeklerini çöpe attığını iddaa ediyor. bir tekmeyle yapmış bunu.

    iddianın saçmalığın danisaksı olması bir tarafa, yukarıda bahsettiğim bir konjonktürde bile oyuncusunu korumuyorsa bu, onun araftarlığının vicdanını gölgelediği anlamına gelir. yorumların seviyesi "yediğin haltı ırkçılık diyerek savuşturuyorsun"a kadar düşünce okumayı bıraktım ve buraya geldim.

    ülkemizde birçok problem o kadar içimize işlemiş ve hayatımızın bir parçası olmuş ki öyle bir problemin varlığını bile görememeye başlıyoruz. irkçılık da bunlardan biri. hele bi de belli önyargılar seni sağlıklı değerlendirmekten alıkoyuyorsa kendini tamamen kapatıyorsun.

    buradan levent tüzemen ve levent tüzemengillere sesleniyorum, sen orada oturduğun koltuktan, bir kişinin davranışları üzerinden sosyolojik çıkarımlar yapacak yetiye sahip değilsin, olamazsın. hatta furbol konuşacak birikime bile sahip değilsin ama konuşacak haddi nereden bulduğun, herkesin malumu.

    bir rant ile sonlandırmak istemiyorum ama doğal bi son da bulamıyorum. o yüzden entry'nin doğal bir sonuna geldiğini varsayın.

    tl;dr: feghouli, ırkçılığa karşı senin yanındayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın