resim
Eric Maria Lambertus Gerets
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:69
Uyruk:Belçika
  • 678
    1996-2020 arasındaki periyotta galatasaray tarihinin en bahtsız teknik adamı. bu adama cidden eli yüzü düzgün 1 tane transfer yapılmadı. öyle skibbe'lere, tudor'lara alınan adamların yanında esamesi bile okunmaz kendisine yapılan göstermelik transferler ve ona rağmen, lucescu, hamzaoğlu ve feldkamp'la birlikte terim dışında galatasaray'ı şampiyon yapabilmiş bir teknik adamdır kendisi.

    2005-2006 sezonunda geldiği galatasaray'a hemen hemen hagi'nin eksiğimiz çok diye nitelendirdiği 2004-2005 sezonundaki kadrosu ile mücadele etmek zorunda kalmıştır.

    2005-2006 sezonu yaz transfer dönemi

    gelenler
    sasa ilic*
    marek heinz*
    altan aksoy(u: adını hatırlayan var mı?)
    yalçın ayhan((u: siz olsanız ilk 18'e yazar mıydınız?)

    gidenler
    franck ribery *
    flavio conceiçao*

    2005-2006 sezonu ara transfer dönemi

    gelenler
    emre aşık

    gidenler
    suat usta
    altan aksoy

    görüldüğü gibi hagi'nin 100. yıl için bizzat kendisinin yetersiz dediği kadrosundan bir de ribery ve conceiçao'yu kaybettiği halde pratikte sadece ilic'den katkı alarak 83 puan toplattı. o dönem ki kadro kalitesiyle tromsö'ya elenilmesi çok da anormal değil demek ki. bir de tabii hagi'nin beğenmeyerek ankaraspor'a kiralattığı ümit karan'ı geri çağırıp iyi de katkı aldı.

    2006-2007 sezonu daha da vahim. adamcağıza "sen geçen sene müthiş iş başardın aynı kadroyla devam et yine 83 puan toplarız" gibisinden sözler söylendi. şampiyonlar ligi için carrusca ve inamoto alındı. fıkra değil, gülmeyin. şampiyonlar ligi'ne inamoto, carrusca, cihan haspolatlı ve orhan ak'larla gönderdiler takımı. sonra bir de gruplarda ancak 4 puan toplattı diye gerets suçlandı. sıfır çekebilirdik biz, tarihimizin en kötü kadrosuyla gittik şampiyonlar ligine.

    2006-2007 sezonu yaz transfer dönemi

    gelenler
    junichi inamoto*
    marcelo adrian carrusca*
    okan buruk*
    mehmet topal
    tolga seyhan

    gidenler
    alioum saidou
    marek heinz
    yalçın ayhan
    volkan arslan

    2006-2007 sezonu ara transfer dönemi

    gelenler
    yok

    gidenler
    yok

    ikinci sezonunda hiçbir transferden fayda göremeyen gerets, kiralıktan dönen altyapı oyuncusu arda turan'ı kazandırdı o sezon türk futboluna. ve tabii 2005-2006 sezonundaki mucizevi olaylar yaşanmayınca o kadronun gerçekte toplayabileceği puan olan 57 puan toplayarak üçüncü olabildi galatasaray. sonra da takımı üçüncü yaptı diye gerets başarısız bulunup gönderildi.

    skibbe'ye kewell, baros, meira de sanctis'i veren,
    rijkaard'a keita, elano, neill, dos santos'u alan,
    prandelli'ye melo'lu sneijder'li muslera'lı takımı emanet eden,
    tudor'a gomis, feghouli, fernando, mariano, denayer alan yönetimler sana insua'yı, pires'i çok gördüler, inamoto, heinz, carrusca ile idare et dediler.

    sen ona rağmen gittin 83 puan topladın yüzümüzü kara çıkarmadın. galatasaray tarihinde en kötü transfer sezonlarına denk gelen ona rağmen şampiyonluk elde eden büyük teknik direktör.
App Store'dan indirin Google Play'den alın